Latinskoamerické štáty vyzvali Madura, aby nepokračoval vo vládnutí

NETKY.SK • 5 Január 2019, 09:06 • 2 min
Latinskoamerické štáty vyzvali Madura, aby nepokračoval vo vládnutí

LIMA - Tucet vlád latinskoamerických krajín a Kanady doručil venezuelskému prezidentovi Nicolásovi Madurovi žiadosť, aby sa neujímal ďalšieho funkčného obdobia, spochybňujúc jeho legitimitu a vyzývajúc ho na odovzdanie moci ako jediný spôsob, ako obnoviť demokraciu v jeho krízou sužovanej krajine.

slovakia

left justify in out

Ostrá kritika odznela na piatkovom stretnutí ministrov zahraničných vecí vrátane Argentíny, Brazílie a Kolumbie, z ktorých každá sa usiluje vyrovnať so stále autoritárskejším Madurom, zatiaľ čo prijíma stále narastajúcejší počet Venezuelčanov utekajúcich pred ekonomickým chaosom vo svojej vlasti, napísal v piatok denník The Guardian.

 

obrazok

 

V danom stanovisku 14 krajín združených v Limskej skupine (Argentína, Brazília, Čile, Guatemala, Guyana, Honduras, Kanada, Kolumbia, Kostarika, Mexiko, Panama, Paraguaj, Peru, Svätá Lucia) vyzýva Madura, aby sa vzdal prezidentského sľubu, ktorý má opäť zložiť na budúci štvrtok, a namiesto toho odovzdať moc opozíciou kontrolovanému kongresu dovtedy, kým sa budú konať nové, spravodlivejšie voľby, uvádza britské médium.

 

Venezuela, kedysi bohatý štát, v súčasnosti zápasí s vážnou krízou, ktorú sprevádza hyperinflácia. Podľa odhadov OSN odišlo od roku 2015 z tejto krajiny približne 2,3 milióna obyvateľov do zahraničia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona