Najstaršiemu páru na svete je dohromady 211 rokov

NETKY.SK • 11 November 2019, 12:29 • 2 min
Najstaršiemu páru na svete je dohromady 211 rokov

Keď John a Charlotte Henderson z Texasu vstupovali do manželského zväzku, písal sa rok 1939. V decembri tak uplynie 80 rokov od ich sobáša. A čo viac, podľa Guinnessovej knihy rekordov sa pár stál oficiálne najstarším párom sveta - v súčte je manželom 211 rokov.

slovakia

left justify in out

Príbeh viac ako osem desiatok rokov trvajúcej lásky sa začal písať už v roku 1934, kedy sa John a Charlotte stretli na univerzite v Texase.

 

Scenár vtedy pripomínal klišé, ktoré neskôr naplnilo nejeden americký film. Ona plánovala byť učiteľkou, on hral za tamojší tím amerického futbalu.

 

O päť rokov neskôr oficiálne spojili svoje životy a v centre pre seniorov, ktoré zastrešuje práve Texaská univerzita pre svojich absolventov a kde manželia žijú už 10 rokov, sa pevnému zdraviu tešia dodnes.

 

Každý deň cvičí


Kým John oslávil už 106. narodeniny, jeho manželka je o rok mladšia. "Buďte láskaví k svojim partnerom a všetko s mierou," prezrádzajú svoje motto.

 

Hendersonovci sa vďaka dlhovekosti dostali až do Guinnessovej knihy rekordov, kde sú uvedení ako najstarší manželský pár na svete.

 

Cez značne pokročilý vek John nezabúda ani na svoju futbalovú minulosť a posledných 84 rokov každoročne navštívi aspoň jedno stretnutie univerzitného tímu. A aby sa držal v kondícii, snaží sa každý deň cvičiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies