Počet obetí cunami stúpol na najmenej 370

NETKY.SK • 29 Október 2010, 07:16 • 2 min
Počet obetí cunami stúpol na najmenej 370

Počet obetí cunami stúpol na najmenej 370

slovakia

left justify in out

Najmenej 370 obetí na životoch si vyžiadala prílivové vlny cunami na západe Indonézie. Oznámili to dnes záchranári po objavení ďalších tiel na ostrovoch v provincii Západná Sumatra.
      Bilancia obetí sa zvyšuje po tom, ako sa záchranné tímy postupne dostávajú do odľahlých dedín na Mentavajských ostrovoch, ktoré v pondelok zasiahli trojmetrové vlny. Ďalších 338 ľudí je stále nezvestných a úrady sa obávajú, že ich už nikdy nenájdu, pretože ich mohli vlny strhnúť do mora.
      Jednou z mála povzbudivých správ po tragédii je nájdenie 18-mesačného chlapčeka, o ktorom dnes informoval miestny koordinátor humanitárnej pomoci. V zhluku stromov na ostrove Pagai Selatan ho v stredu objavilo desaťročné dieťa. Batoľa sa zotavuje v zdravotnom stredisku, obaja jeho rodičia prišli o život.
      Veľké vlny, ktoré zničili celé dediny a pripravili o domov desaťtisíce ľudí, vyvolalo v pondelok večer zemetrasenie s magnitúdou 7,7 pri západnom pobreží ostrova Sumatra. Morská voda prenikla do vzdialenosti približne 600 metrov od pobrežia.
      Na hlavnom indonézskom ostrove Jáva tento týždeň pri výbuchu sopky Merapi zahynulo najmenej 33 ľudí. Sopka začala dnes pri novej erupcii znova chrliť do vzduchu mraky popola, neobjavili sa však správy o ďalších zraneniach alebo škodách. Počas poklesu jej aktivity sa predtým konal hromadný pohreb obetí.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies