Podozrivý v prípade Litvinenko chce spolupracovať s vyšetrovateľmi

NETKY.SK • 20 Marec 2015, 08:25 • 2 min
Podozrivý v prípade Litvinenko chce spolupracovať s vyšetrovateľmi

LONDÝN - Hlavný podozrivý v prípade smrteľnej otravy bývalého ruského tajného agenta Alexandra Litvinenka prerušil mlčanie a povedal, že bude spolupracovať s britskými vyšetrovateľmi. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Člen vyšetrovacieho tímu Robin Tam uviedol, že muž, ktorý sa predstavil ako Dmitrij Kovtun, nadviazal kontakt s britskými vyšetrovateľmi a prejavil ochotu zúčastniť sa vyšetrovania.

 

Verejné vyšetrovanie Litvinenkovej smrti otvorili britské úrady koncom januára. Litvinenko, bývalý agent ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) a neskôr kritik Kremľa, zomrel v roku 2006 po tom, ako v londýnskom hoteli vypil čaj otrávený rádioaktívnym prvkom polónium 210. V tom čase žil Litvinenko v exile v Británii.

 

Na smrteľnej posteli obvinil Litvinenko ruského prezidenta Vladimira Putina z prípravy svojej vraždy. Moskva akúkoľvek zodpovednosť v tomto prípade odmieta. Britská polícia predpokladá, že Litvinenka otrávili čajom obsahujúcim zmienený prvok v bare hotela Millennium v centre Londýna, kde sa stretol s bývalými ruskými agentmi Andrejom Lugovým a Dmitrijom Kovtunom. Tri týždne na to Litvinenko zomrel.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies