V atómovej elektrárni Bohunice pribudli ďalší pozitívne testovaní zamestnanci

NETKY.SK • 24 August 2020, 16:12 • 2 min
V atómovej elektrárni Bohunice pribudli ďalší pozitívne testovaní zamestnanci

JASLOVSKÉ BOHUNICE – Slovenské elektrárne potvrdili v Atómovej elektrárni Bohunice V2 ďalších sedem zamestnancov pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19.

slovakia

left justify in out

Pozitívne testovaní sú zamestnanci údržby a správy zariadení, výroba a dodávka elektriny nie je ohrozená. Všetci, ktorí prišli do blízkeho kontaktu s pozitívne testovanými, sú v karanténe.

 

Otestovali všetkých

„Potom ako boli dvaja zamestnanci elektrárne Jaslovské Bohunice minulý týždeň pozitívne testovaní na ochorenie COVID-19, pristúpili sme k testovaniu všetkých, ktorí prišli, alebo mohli prísť, s týmito dvoma zamestnancami do styku. Dovedna išlo o takmer 200 zamestnancov, z ktorých bolo pozitívne testovaných sedem osôb,“ uviedla hovorkyňa Slovenských elektrární Oľga Baková.

 

„Zároveň sme prijali aj ďalšie okamžité opatrenia na minimalizáciu rizika prenosu ochorenia na ďalšie osoby, vrátane presunu zamestnancov, ktorých charakter práce to umožňuje, na home office,“ konštatovala Baková.

 

img

 

Neďaleko od Trnavy
Atómové elektrárne Bohunice V2 sa nachádzajú na západnom Slovensku, neďaleko mesta Trnava, v Jaslovských Bohuniciach.

 

Elektrická energia sa tu vyrába v dvoch blokoch s tlakovodnými reaktormi typu VVER 440/V-213, ktoré boli k energetickej sieti postupne pripojené v rokoch 1984 a 1985.

 

Od roku 2000 na dvoch blokoch V2 prebiehal program modernizácie v celkovej hodnote 500 mil. eur, ktorý bol v roku 2010 ukončený zvýšením výkonu na 505 megawattov na každom bloku. Predpokladaná prevádzková životnosť 3. a 4. bloku je 60 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies