Podnikateľom roka 2023 Slovenskej republiky sa stal Dalibor Cicman, zakladateľ spoločnosti GymBeam s.r.o.

NETKY.SK • 29 Február 2024, 12:10 • 2 min
Podnikateľom roka 2023 Slovenskej republiky sa stal Dalibor Cicman, zakladateľ spoločnosti GymBeam s.r.o.

BRATISLAVA - Držiteľom titulu EY Podnikateľ roka 2023 Slovenskej republiky sa stal Dalibor Cicman zo spoločnosti GymBeam s.r.o. Prestížne ocenenie si na slávnostnom ceremoniáli v historickej budove Národnej rady Slovenskej republiky prevzal z rúk Mariána Bíža, vedúceho partnera EY na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Titul EY Technologický podnikateľ roka 2023 získal Igor Kolla zo spoločnosti ANTIK Telecom s.r.o. Titul EY Začínajúci podnikateľ roka 2023 si prevzali Marián Smik a Michal Pňaček za spoločnosť GreenBat, s.r.o.

 
Záštitu nad súťažou EY Podnikateľ roka 2023 prevzala prezidentka Slovenskej republiky. „Je mi veľkou cťou, že porota zložená zo 16 výnimočných osobností ma zvolila ako ďalšieho víťaza a prijala tak medzi seba. Napriek tomu, že sa cena volá EY Podnikateľ roka, som si istý že za tento úspech je zodpovedných hlavne mojich 600 kolegov. Som veľmi vďačný spoločnosti EY, že propaguje povolanie „podnikateľ“ a robí z toho prestížnu profesiu v spojitosti s inováciami, patentmi, startu-upmi. Myslím si, že toto je cesta, ktorou dostaneme našu krajinu k väčšej prosperite,“ hovorí Dalibor Cicman zo spoločnosti GymBeam.

„Cieľom tejto súťaže nie je len oceniť úspešných podnikateľov, ale aj zdieľať s verejnosťou inšpiratívne príbehy z podnikateľského sveta. Činnosť a úspechy slovenských podnikateľov často prekračujú hranice nášho štátu a mali by sme byť na nich právom hrdí,“ hovorí Marián Bíž, vedúci partner EY v Slovenskej republike a dodáva: „Od roku 2007 reprezentujú víťazi titulu EY Podnikateľ roka Slovenskej republiky našu krajinu na svetovom finále v Monte Carle. Verím, že podnikateľský príbeh Dalibora Cicmana, ktorý kladie dôraz na zdravý životný štýl a etické hodnoty vo svojom podnikaní, oslovi medzinárodnú porotu rovnako, ako oslovil nás.“

Z viac ako sto prijatých nominácií sa tento rok do súťaže kvalifikovalo dvadsaťšesť podnikateľských osobností. Šestnásťčlenná porota súťaže hodnotila uchádzačov podľa medzinárodných kritérií: podnikateľský duch, inovácie, čestnosť a poctivosť/osobný vplyv, finančné výsledky, strategická orientácia, celoštátny/globálny dosah.

"Som hrdý na to, že Slovensko je domovom odvážnych vizionárov, ktorí sú nielen skvelými podnikateľmi ale stávajú sa aj príkladmi pre mladšie generácie. A taký je aj tohtoročný víťaz, ktorému zo srdca gratulujem a prajem veľa ďalších úspechov,“  hovorí Juraj Fehervari predseda poroty a držiteľ titulu EY Podnikateľ roka 2022 a rozhodnutie poroty komentuje takto: „Podnikateľská kultúra na Slovensku potrebuje vášnivých lídrov, ktorí nám ukážu, že veľký biznis a medzinárodný úspech sa dá dosiahnuť aj tu."

„Pokiaľ je pridaná hodnota firiem pre spoločnosť naozaj výrazná, musíme ich podporovať všetkými prostriedkami, ktoré na to máme. O toto sa v Slovenskej sporiteľni dlhodobo snažíme. Veľmi dobrou formou podpory pre slušných, inovatívnych a odvážnych podnikateľov je aj ocenenie EY Podnikateľ roka. Aby nastavili latku pre všetkých svojich nasledovníkov,“ hovorí Norbert Hovančák, člen predstavenstva Slovenskej sporiteľne, ktorá je exkluzívnym partnerom súťaže.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: EY Podnikateľ roka, Foto:
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies