NHL: Martin Pospíšil prispel asistenciou k výhre Flames, Tomáš Tatar do hry nezasiahol

NETKY.SK • 15 Apríl 2024, 10:33 • 2 min
NHL: Martin Pospíšil prispel asistenciou k výhre Flames, Tomáš Tatar do hry nezasiahol

NEW YORK - Slovenský hokejista Martin Pospíšil prispel jednou asistenciou k výhre Calgary Flames v nočnom zápase zámorskej NHL nad Arizonou Coyotes 6:5.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný útočník odohral 12:31 minúty a do štatistík si pripísali aj jeden plusový bod, dve trestné minúty, štyri strely na bránku a šesť bodyčekov.

Pospíšil nazbieral v 61 stretnutiach prebiehajúcej sezóny dokopy 23 bodov za osem gólov a 15 asistencií. Na konte má aj 101 trestných minút a trinásť plusových bodov.

Calgary sa počas celého stretnutia doťahovalo na súpera. Do tretej tretiny išlo za stavu 4:5, no potom rozhodol jeho najproduktívnejší hráč Nazemi Kadri, ktorý v 42. minúte vyrovnal a o štyri neskôr upravil na konečných 6:5. V tomto ročníku nazbieral 74 bodov (29+45).

Carolina vďaka triumfu v Chicagu zostala v hre o víťazstvo vo Východnej konferencii. Z druhého miesta stráca na vedúcich New York Rangers jeden bod, oba tímy odohrajú do konca základnej časti ešte jeden duel.

Hráči Vegas zvíťazili nad Coloradom 4:3 po predĺžení, Carolina vyhrala v Chicagu 4:2 a pripísala si piaty triumf v sérii.

 

Colorado narazí na Winnipeg

Colorado prehralo štvrtý z uplynulých piatich zápasov a v prvom kole play off narazí na Winnipeg Jets.

V Centrálnej divízii stráca na svojho súpera jeden bod a o tom, kto bude mať východu domáceho prostredia v úvode série, rozhodnú záverečné zápasy základnej časti.

Colorado viedlo po dvoch tretinách nad Vegas 3:0, no domáci dokázali v tretej vyrovnať a v predĺžení im zaistil triumf český útočník Tomáš Hertl.

Hokejisti St. Louis zvíťazili nad Seattlom 4:1. O svojom triumfe rozhodli v tretej tretine, ktorú vyhrali 3:0. Blues si poistili deviatu priečku v Západnej konferencii, no postúpiť do play off už nemôžu, jedenásty Kraken stratil postupovú šancu už dávnejšie. Slovenský útočník Tomáš Tatar nedostal miesto v zostave Seattlu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / TASR, Foto: Jess Starr/The Hockey Writers
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies