Je len otázkou času, kedy môže tornádo postihnúť aj Slovensko

NETKY.SK • 25 Jún 2021, 10:15 • 2 min
Je len otázkou času, kedy môže tornádo postihnúť aj Slovensko

BRATISLAVA - Ministerstvo životného prostredia uviedlo v tlačovej správe, ktorou reagovalo na štvrtkový výskyt tornáda v Českej republike, že je len otázkou času, kedy môže podobná tragédia postihnúť aj Slovensko.

slovakia

left justify in out

Podľa envirorezortu budú extrémne výkyvy počasia sprevádzané výnimočnými meteorologickými javmi v našom regióne čoraz častejšie. Ministerstvo rovnako očakáva, že prejavy dôsledkov klimatickej krízy budú čoraz závažnejšie.

 

img

 

Súvisiaci článok: VIDEO: Českom sa prehnalo tornádo! Bolo lokalizované len kúsok od slovenských hraníc!


„Aj keď rozsah škôd nie je úplne známy, je zrejmé, že sa jedná o bezprecedentnú prírodnú katastrofu. Pozostalým vyjadrujeme úprimnú sústrasť, všetkým zraneným prajeme čo najskoršie uzdravenie. Oceňujeme promptnú súčinnosť slovenských záchranných zložiek,“ uviedlo ministerstvo v tlačovej správe.

 

Prečítajte si: Na Morave rátajú obrovské škody, tornádo si zatiaľ vyžiadalo tri obete. Hasiči ďalej pátrajú po preživších

Južnú Moravu vo štvrtok 24. júna zasiahli silné búrky, počas ktorých sa objavilo aj tornádo. Veterný vír, ktorý sa prehnal Břeclavskom a Hodonínskom, zanechal veľké škody a podľa českých médií stovky zranených i obete na životoch. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Kollár: Slovensko je pripravené poskytnúť Českej republike akúkoľvek pomoc, ktorá bude potrebná



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies