Desiatky kilometrov dlhé kolóny, aj odstavenie kamiónovej dopravy pred hraničným priechodom Vyšné Nemecké

NETKY.SK • 24 Február 2024, 17:35 • 2 min
Desiatky kilometrov dlhé kolóny, aj odstavenie kamiónovej dopravy pred hraničným priechodom Vyšné Nemecké

Polícia v Košickom kraji musela krátko po začiatku roka 2024 opätovne pristúpiť k opatreniam zameraným na zabezpečenie plynulosti a bezpečnosti cestnej premávky a na bezpečné radenie prichádzajúcich nákladných motorových vozidiel k hraničnému priechodu Vyšné Nemecké.

slovakia

left justify in out

K prijatiu týchto opätovných opatrení bolo nevyhnutné pristúpiť z dôvodu enormného nárastu počtu nákladnej dopravy a vytvárania kolón nákladných vozidiel, smerujúcich na Ukrajinu, pred hraničným priechodom a v prihraničných obciach.

Kolóna približne 450 kamiónov smerujúcich na Ukrajinu sa momentálne končí pri obci Tibava.

Čakacia doba až po finálny proces vybavenia na hraničnom priechode je individuálna, a to podľa vývoja situácie na hraničnom priechode. Od toho závisí aj počet kamiónov, ktoré sú uvoľnené z odstavného priestoru a posunuté do kolóny pred hraničným priechodom.

Niektorí kamionisti využili možnosť dostať sa na územie Ukrajiny cez Maďarskú republiku. Z tohto dôvodu nastala situácia, že na území Maďarskej republiky, na hraničnom priechode Záhony (vstup na Ukrajinu z Maďarska), do ktorého sa zlievajú kolóny nákladných vozidiel prichádzajúce z hraničného priechodu Slovenské Nové Mesto a Milhosť, stojí viac ako 1200 kamiónov  v takmer 30km kolóne.

Maďarská republika preto obmedzila vstup kamiónov smerujúcich na Ukrajinu, a z tohto dôvodu dochádza k vytváraniu kolón nákladných vozidiel nielen pred hraničným priechodom Vyšné Nemecké, ale aj na rýchlostnej ceste R4 pred vstupom do Maďarskej republiky.

Vpúšťanie kamiónov z akéhokoľvek štátu, smerujúcich zo Slovenskej republiky na Ukrajinu cez územie Maďarska, je nateraz zastavené.

Na zjazde z diaľnice D1 stojí za sebou, v jednom jazdnom pruhu, momentálne takmer 500 kamiónov. V smere od Petroviec nad Laborcom je pred Michalovcami odstavených viac ako 250 kamiónov. Kruhový objazd Hriadky je prejazdný bez obmedzení.

Z uvedeného dôvodu žiadame vodičov prichádzajúcich k hraničným priechodom o zvýšenú opatrnosť a ohľaduplnosť,  predovšetkým však o rešpektovanie pokynov príslušníkov Policajného zboru. Príslušníci Policajného zboru sa, samozrejme, nachádzajú na miestach, kde sú kamióny odstavované, situáciu monitorujú a priebežne kamióny púšťajú smerom k hraničným priechodom.

Polícia na území Košického kraja je a aj bude pripravená dohliadať na dodržiavanie verejného poriadku, naďalej sa bude snažiť zabezpečiť čo najplynulejší priebeh, aby sa kolóny a dopravné obmedzenia dotkli obyvateľov v čo najmenšej miere, samozrejme, ak to bude potrebné,  je pripravená prijať aj ďalšie nevyhnutné opatrenia.

      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sarah Horová
Zdroj: MINV SR (www.minv.sk), Foto: FB
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies