Podnikateľ má ísť pred súd za nezaplatenie 6,5-miliónovej dane

NETKY.SK • 30 Máj 2012, 11:00 • 2 min
Podnikateľ má ísť pred súd za nezaplatenie 6,5-miliónovej dane

Podnikateľ má ísť pred súd za nezaplatenie 6,5-miliónovej dane - Krimi Polícia chce poslať pred súd banskobystrického podnikateľa Jaroslava Š. 41).

slovakia

left justify in out

img

Polícia chce poslať pred súd banskobystrického podnikateľa Jaroslava Š. (41). Údajne na daniach nezaplatil 6,5 milióna eur, za čo by si mohol vo väzení odsedieť tri až osem rokov. Úrad boja proti korupcii v tomto prípade ukončil vyšetrovanie a navrhol prokurátorovi podať obžalobu.
      V máji a júni 2009 vznikla konateľovi banskobystrickej spoločnosti Jaroslavovi Š. podnikateľskou činnosťou daňová povinnosť. Išlo najmä o dve zrealizované transakcie - kúpu nehnuteľnosti - domu a odpredaj jej technického zhodnotenia i prijatie záloh platieb od partnerskej súkromnej spoločnosti z Krupiny na dodávku tovaru. Podľa Daňového úradu Banská Bystrica mal za tieto podnikateľské aktivity zaplatiť daň vo výške viac ako 6,5 milióna eur, ale neurobil to. Podľa policajných informácií podnikateľ peniaze neuhradil napriek tomu, že na to mal prostriedky, ale použil ich na uhradenie zmluvnej pokuty pre partnerskú spoločnosť z Krupiny. Podnikateľ je obvinený z trestného činu nezaplatenia dane, stíhaný je na slobode.

Zdroj: PPZ SR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies