Twitter bude mať nového šéfa. Jack Dorsey odchádza

NETKY.SK • 29 November 2021, 18:04 • 2 min
Twitter bude mať nového šéfa. Jack Dorsey odchádza

SAN FRANCISCO - Dorsey (45) bol výkonným riaditeľom sociálnej siete Twitter a fintechu Square. Aj po odchode z čela spoločnosti však zostane členom správnej rady Twitteru, kým sa neskončí jeho funkčné obdobie na stretnutí akcionárov v roku 2022.

slovakia

left justify in out

Jack Dorsey z okamžitou platnosťou odchádza z čela Twitteru. Vo funkcii výkonného riaditeľa ho nahradí technologický riaditeľ Parag Agrawal"Rozhodol som sa opustiť Twitter, pretože si myslím, že firma je pripravená, aby pokračovala bez svojich zakladateľov," uviedol.

 

img

 

Agrawal bude musieť splniť agresívne interné ciele Twitteru. Spoločnosť tento rok uviedla, že do konca roka 2023 chce mať 315 miliónov monetizovateľných denných aktívnych užívateľov, pričom chce v roku 2023 minimálne zdvojnásobiť tržby.

 

Prečítajte si tiež: Black Friday láka aj kyberzločincov. Na čo si máme dávať pozor?

 

Dorseyho sa už minulý rok snažil nahradiť hedžový fond Elliott Management, ktorý je akcionárom Twitteru. Zakladateľ fondu Paul Singer vyzval Dorseyho, aby odstúpil. Ako dôvod uviedol, že Dorsey nemôže šéfovať značkám Twitter aj Square.

 

 

Dorsey je spoluzakladateľ Twitteru, ktorý vznikol v roku 2006 a do roku 2008 bol jeho výkonným riaditeľom, kým nebol nútený odísť. Potom sa do čela spoločnosti opäť dostal v roku 2015, keď odstúpil bývalý šéf Dick Costolo. Akcie Twitteru posilnili od Dorseyho nástupu 5. októbra 2015 o 85 %. Akcie firmy Square však od vstupu na burzu 19. novembra 2015 vyskočili o 1 566 %.

 

Možno vás zaujme: Muž roky ukrýval veľký kameň. Myslel si, že je to kus zlata. Má však niečo oveľa cennejšie!

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies