Český prezident Zeman sa rozlúčil s veľvyslancami

NETKY.SK • 28 Október 2022, 11:08 • 2 min
Český prezident Zeman sa rozlúčil s veľvyslancami

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman sa vo štvrtok po dvojročnej pauze spôsobenej covidovou pandémiou stretol na Pražskom hrade so zahraničnými veľvyslancami. TASR správu prevzala z webového portálu iDNES.cz. Na tradičnej akcii v predvečer štátneho sviatku 28. októbra - Dňa vzniku Československa – sa rozlúčil s diplomatmi pred koncom svojho druhého funkčného obdobia a poďakoval im za prácu.

slovakia

left justify in out

Na stretnutí sa zúčastnila aj jeho manželka Ivana. Stretnutie sa uskutočnilo v Rothmayerovej sále Pražského hradu. "Je to moja rozlúčka s vami po 32 rokoch v politike a desaťročí vo funkcii prezidenta," uviedol Zeman po anglicky. "Rozdiel medzi ľavicovými a pravicovými politikmi je dôležitý, ale dôležitejší je ten medzi šikovnými a hlúpymi ľuďmi," dodal odchádzajúci prezident s tým, že prítomných diplomatov zaradil do kategórie šikovných. Zeman tiež zdôraznil význam ekonomickej diplomacie. Na záver stretnutia zaželal diplomatom veľa šťastia. Apoštolský nuncius v ČR Jude Thaddeus Okolo, ktorý hovoril za diplomatov, poďakoval Zemanovi za prijatie. Vo svojom prejave pripomenul príležitosť, pri ktorej sa stretnutie koná – výročie vzniku Československa 28. októbra 1918. Nuncius ocenil českú demokratickú tradíciu, prvého československého prezidenta Tomáša Garrigua Masaryka a súčasnú úlohu ČR v EÚ. Spomenul aj krásy Prahy, českú kultúru a vedu. "Vaša krajina sa nebojí postaviť za mier, spravodlivosť a lásku," povedal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona