Podnikáte? Do tohto dátumu nedostanete pokutu za nezavedenie eKasy

NETKY.SK • 20 Jún 2019, 06:19 • 2 min
Podnikáte? Do tohto dátumu nedostanete pokutu za nezavedenie eKasy

BRATISLAVA - Podnikatelia budú do svojich prevádzok musieť postupne zavádzať elektronické registračné pokladnice, stačí tak ale urobiť do konca roka.

slovakia

left justify in out

Od 1. apríla tohto roka musia novovzniknuté prevádzky a nové pokladnice, ale i všetky ostatné subjekty postupne od 1. apríla 2019 do 30. júna 2019, zaviesť on-line registračnú pokladnicu Od 1. júla 2019 musia byť na systém eKasa celoplošne napojení všetci podnikatelia.

 

Doposiaľ zákon stanovoval, že pokuty za nezavedenie tohto nového riešenia, ktorého úlohou je zabrániť daňovým únikom, sa začnú udeľovať k 30. septembru tohto roka. Po novom však NR SR schválila posun, a to do 31. decembra, teda do konca kalendárneho roka.

 

img

 

Aby podnikateľ pokutu po 30. septembri nedostal, hoci nemá eKasu zriadenú, je potrebné preukázať sa písomným potvrdením alebo emailom, že si do dňa účinnosti zákona záväzne objednal on-line registračnú pokladnicu u výrobcu, dovozcu alebo distribútora, ktorému bolo vydané rozhodnutie o certifikácii, a zároveň, že požiadal o pridelenie kódu on-line registračnej pokladnice.

 

Ministerstvo financií k posunu tohto termínu pristúpilo kvôli problémom trhu, ktorý napriek snahe stále nie je dostatočne vybavený potrebnými softvérovými a hardvérovými riešeniami. Z tohto dôvodu by sa mohlo stávať, že hoci si podnikateľ eKasu objedná v termíne, kvôli nedostatočnej kapacite výrobcu by sa k nemu nedostala včas.

 

EKasy podnikateľom v mnohých ohľadoch zjednodušia fungovanie. Rozšíria sa im napríklad  možnosti: pokladnicou bude môcť byť nielen klasická ERP, ale aj tablet, mobil, počítač či VRP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies