Podľa švédskeho premiéra dosiahnuť dohodu o brexite za dva roky bude ťažké

NETKY.SK • 18 Február 2017, 09:59 • 2 min
Podľa švédskeho premiéra dosiahnuť dohodu o brexite za dva roky bude ťažké

ŠTOKHOLM, LONDÝN - Dosiahnuť dohodu medzi Britániou a Európskou úniou o brexite do roku 2019 bude "veľmi ťažké". Povedal to v rozhovore pre agentúru AP švédsky premiér Stefan Lofven.

slovakia

left justify in out

Premiér konštatoval, že je "optimistické" myslieť si, že Veľká Británia sa môže do marca 2019 oddeliť od siete zákonov, príspevkov a záväzkov v rámci Európskej únie. "Od začiatku hovorím svoj názor, že to bude veľmi ťažké urobiť všetky tieto veci v priebehu dvoch rokov," povedal Lofven pre AP. "Nastanú ťažké časy," dodal.

Britská premiérka Theresa Mayová plánuje najneskôr 31. marca aktivovať článok 50 dohody o Európskej únii, čím sa odštartuje formálny odchod krajiny z EÚ. Bývalý britský premiér Tony Blair v piatok začal novú kampaň s cieľom presvedčiť Britov, aby zmenili názor na odchod z Európskej únie. Blair vyzval voličov, aby sa vyslovili proti tomu, čo nazval snahou vlády o vystúpenie z EÚ za každú cenu. Bývalý šéf britskej vlády tvrdí, že minuloročné odhlasovanie odchodu bolo "založené na neúplných znalostiach", pričom Briti hlasovali bez informácií o skutočných podmienkach brexitu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies