Už ani jednu noc

NETKY.SK • 25 November 2019, 07:44 • 2 min
Už ani jednu noc

Ak by sa starosťou predlžoval život, väčšina ľudstva by bola dávno nesmrteľná.

slovakia

left justify in out

Keď sa starosť znenazdajky objaví na prahu dverí, človek ju väčšinou vpustí ďalej bez toho, aby nad tým vopred premýšľal. Jej prítomnosť je totiž čoraz viac považovaná za niečo, nad čím sa neoplatí vzdychať. Veď existuje vôbec niekto taký, kto by bez nej prečkal čo i len jednu zimu?

 

A starosť sa len usmieva, má totiž rada, ak sa jej dovolí usadiť sa. Je to šikovná zlodejka, vlastne je pravdepodobne najlepšia zo všetkých, pretože ak by ju aj niekto pri krádeži pristihol, neskôr ju opäť posadí na čestné miesto.

 

Starosť je zlodejka úsmevu, ale nie vždy je to viditeľné, pretože prefíkane vymyslela falošný smiech. Je zlodejka spánku, ale nikto ju z toho neobviňuje, pretože kruhom pod očami vymyslela dôveryhodnú historku o príčine únavy. A čo je najhoršie, uberá roky, ale to sa občas, žiaľ, ukáže až takmer pred koncom.

 

img

 

Boha to neprekvapí


Istá žena absolvovala lekársku prehliadku, ktorá sa so železnou pravidelnosťou opakuje raz za rok. Som si istá, že to urobila z povinnosti, vonkoncom sa nemienila znepokojovať tým, či lekár niečo predsa len nájde alebo skonštatuje bezchybný zdravotný stav.


Druhá varianta ju minula, na konci totiž zaznelo nanajvýš znepokojujúce oznámenie. Pravdepodobne trpí non-Hodgkinovým lymfómom, a ako keby toho beztak nebolo viac ako dosť, zdá sa, že reč je o jeho najagresívnejšej forme.


Než sa však potvrdí konečná diagnóza, mala by sa podrobiť viacerým testom. Potom bolo jej údelom vyčkať tri týždne, kým si lekár bude môcť prečítať výsledok a kým sa naisto potvrdí, či sa jej cesta obráti od známeho k tomu, čo nepozná a a ani poznať nechce.


Zatiaľ čo ktokoľvek iný by sa umáral a nekonečne dlho by sa pokúšal trochu urýchliť čas, ona odmietla starosť. A nielenže ju vyhnala preč, navyše by jej vyjadrenie mohlo pomôcť nájsť koniec bludiska tomu, kto ho nevidí.


„Nech to dopadne akokoľvek, pre Pána Boha to nebude žiadne prekvapenie. Keby som sa celé tri týždne trápila a nakoniec zistila, že mám rakovinu, stratila by som tri drahocenné týždne života. Za celých 21 dní som preto neprišla ani o jednu jedinú minútu dobrého spánku."

 

img

 

Rozhodnutie


Neprebdiem ani jedinú noc a neprespím ani jeden deň. Noc mi dal Boh pre oddych a deň mi daroval pre život. Tmu som dostala, aby som snívala a svetlo zasa preto, aby som uskutočnila sen.


Starosť je možno ako zlodej vynaliezavá, ale nie je tak zručná, aby porazila pevnú vôľu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies