Podľa spoločnosti Apple by subdodávatelia mali presunúť 15 až 30 percent výroby mimo Číny

NETKY.SK • 19 Jún 2019, 17:26 • 2 min
Podľa spoločnosti Apple by subdodávatelia mali presunúť 15 až 30 percent výroby mimo Číny

BRATISLAVA - Americká technologická spoločnosť Apple požiadala svojich hlavných subdodávateľov, aby posúdili náklady na presun 15 až 30 percent výrobnej kapacity z Číny.

slovakia

left justify in out

Apple totiž pripravuje podstatnú reštrukturalizáciu dodávateľského reťazca. Uviedol to portál asia.nikkei.com. Podnetom pre tento krok firmy Apple je pretrvávajúce napätie v obchodných vzťahoch medzi Washingtonom a Pekingom.

 

img


Viacero zdrojov však uviedlo, že aj keby sa spor vyriešil, Apple reštrukturalizáciu nezruší. Technologická spoločnosť totiž dospela k záveru, že riziko vyplývajúce zo spoliehania sa na výrobu v Číne je príliš vysoké a rastie, uviedlo niekoľko ľudí pre asia.nikkei.com.

 

Ku krajinám, o ktorých sa uvažuje pri diverzifikácii, patria Mexiko, India, Indonézia a Malajzia. Spoločnosť Apple sa však odmietla k tejto problematike vyjadriť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona