Na Lampedusu opäť začínajú prichádzať húfy migrantov

NETKY.SK • 18 Máj 2021, 13:50 • 2 min
Na Lampedusu opäť začínajú prichádzať húfy migrantov

LAMPEDUSA - Malý stredomorský ostrov Lampedusa zápasí s ďalšou sezónou migrantov prichádzajúcich po mori.

slovakia

left justify in out

Územie patriace Taliansku, ktoré je bližšie k Afrike ako talianskej pevnine, je už dlho cieľovým miestom pašovania migrantov odchádzajúcich z Líbye. V priebehu rokov bola Lampedusa svedkom nespočetného množstva vrakov lodí a plávajúcich bezvládnych tiel. Minulý týždeň pricestovalo na ostrov viac ako 1200 migrantov v priebehu 12 hodín, keďže prevádzači v Líbyi využili pokojné more a teplé počasie na spustenie niekoľkých schátraných a preplnených lodí.

 

img

„Keby mi niekto povedal, že na Lampedusu každý deň dorazí 30 alebo 25 člnov, neveril by som tomu. Ale keď som sem prišiel, presvedčil som sa na vlastné oči,“ povedal Senegalčan Ibrahima Mbaye, ktorý prišiel do Talianska legálne pred rokmi a pracuje ako rybár.

 

Prečítajte si: Na ostrovček Lampedusa prišlo v priebehu 12 hodín vyše 1 200 migrantov

Mbaye priznal, že do Talianska zavítal v roku 2012, keď pricestoval za svojím otcom. Najprv pracoval v Miláne a pred dvomi rokmi sa presťahoval na Lampedusu, kde sa mu podarilo nájsť si prácu. Spolu s otcom zarábajú dosť na to, aby mohli posielať domov do Senegalu peniaze svojim manželkám a deťom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona