Podľa Sergeja Lavrova na Ukrajine za posledné roky intenzívne kvitne nacizmus

NETKY.SK • 16 Október 2017, 16:29 • 2 min
Podľa Sergeja Lavrova na Ukrajine za posledné roky intenzívne kvitne nacizmus

KYJEV - Podľa Sergeja Lavrova je na Ukrajine čoraz viac nacizmu. Informoval o tom minister zahraničných vecí. Slová Lavrov povedal na prvom Globálnom fóre mladých diplomatov.

slovakia

left justify in out

Hlava MID Sergej Lavrov vyhlásil, že v poslednom čase na Ukrajine prekvitá nacizmus. "Za posledných niekoľko rokov, nacizmus intenzívne rozkvitá na Ukrajine. Predvčerom bol nový "deň obrany vlasti", ktorý vyhlásili na výročí vzniku Ukrainskej povstaleckej armády (UPA), ktorá bojovala na strane nacistov v druhej svetovej vojne", povedal Lavrov.

 

Minister vyjadril nepochopenie ohľadom toho, že "ľudia, ktorých krajina najviac trpela v období vojny, s takou ľahkosťou si nadávajú". Podľa názoru ministra, všetka ignorácia nacistickych nálad a agresívnej rusofóbie či krajín - členov Európskeho spoločenstva, môže dopadnúť katastroficky.

 

Poznámka: V Kyjeve sa pred dvoma dňami , konal pochod nacistyckych skupín "Nacionálny korpus", "Azov", "Pravý sektor" s červeno-čiernymi vlajkami UPA, ozdobenými keltskými križami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies