Podľa poľského ministra poľnohospodárstva sú poľské potraviny bezpečné

NETKY.SK • 6 Marec 2019, 12:33 • 2 min
Podľa poľského ministra poľnohospodárstva sú poľské potraviny bezpečné

VARŠAVA - Poľsko sa stalo jedným z najväčších producentov hydiny na svete. Vyváža viac ako polovicu svojich výrobkov z hydiny a vyše 40% mlieka a mliečnych výrobkov. Pre poľský denník Gazeta Polska to uviedol minister poľnohospodárstva Jan Ardanowski.

slovakia

left justify in out

Na otázku, či potraviny vyrobené v Poľsku sú bezpečné a vysoko kvalitné, minister uviedol, že ide o dve odlišné veci. Spotrebitelia si síce za kvalitu zaplatia viac, ale potom sa to niekedy odzrkadlí na tom, že niektorí výrobcovia používajú rôzne náhrady.

 

img

 

"Vďaka svojej kvalite a cene si Česi radi kupujú poľské potraviny. Česká republika sa dlho snažila zvýšiť vlastnú poľnohospodársku produkciu. Možno preto sa snaží vytlačiť nás z trhu," povedal Ardanowski a poukázal na fakt, že majiteľom jedných z najväčších potravinárskych firiem v Českej republike je tamojší premiér.

 

 

Poliaci sa obávajú najmä toho, že zvýšené kontroly poľského mäsa v Česku môžu viesť až k jeho úplnému zákazu dovozu. Navyše sa naši západní susedia snažia zvýšiť aj vlastnú poľnohospodársku produkciu a Poliaci v tom vidia možný vplyv vytlačenia z trhu.

 

img

 

"Snažím sa poskytnúť rozhovory českým médiám a vysvetliť im, že poľské jedlo je bezpečné, ale ako vidíte, veľa toho nezmôžem," poznamenal minister Ardanowski.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies