Kanady sme sa nezľakli, do posledných sekúnd sme hrali vyrovnaný zápas

NETKY.SK • 28 December 2020, 09:21 • 2 min
Kanady sme sa nezľakli, do posledných sekúnd sme hrali vyrovnaný zápas

V druhom vystúpení na majstrovstvách sveta v hokeji do 20 rokov v Edmontone slovenskí reprezentanti trápili domáceho favorita až do samého záveru. Kanaďania počas väčšiny zápasu viedli 1:0 a tri a pol minúty pred koncom pridali druhý gól.

slovakia

left justify in out

Iskierka nádeje 

Slováci to nezabalili a po parádnom zásahu Martina Chromiaka v 59. min v presilovej hre znížili na 1:2 a v hre bez brankára siahali po zisku bodu. O ťažko vybojovanom triumfe "javorových listov" definitívne rozhodol Jack Quinn gólom do prázdnej bránky 13 sekúnd pred koncom zápasu.

 

 

Ohlasy miestnych médii 
"Slováci nedovolili Kanade nastrieľať 16 gólov ako deň predtým unavení a hráčsky poddimenzovaní Nemci. Boli odhodlaní, vytrvalí a presne vedeli, že chcú eliminovať kanadskú rýchlosť. Pre obhajcu titulu to rozhodne nebol valčík v parku," napísal oficiálny web šampionátu v Edmontone.

 

"Kanaďania prešli slovenským testom, ale zlepšenie bude potrebné. Po ofenzívnom výbuchu proti Nemecku bol súboj so Slovenskom oveľa vyrovnanejší ako sa očakávalo," pridal postreh web kanadského športového kanálu TSN.

 

 

Situácia v skupine 
Po druhom víťazstve na turnaji sú Kanaďania na čele A-skupiny vďaka lepšiemu skóre pred Fínmi. Tí zdolali Švajčiarom 4:1. Slovenskí hokejisti sú tretí s 3 bodmi, Nemci a Švajčiari majú po kompletnom druhom kole na konte bodov nulu.


"Myslím si, že v tomto zápase sme vyrástli ako mužstvo. Učili sme sa vyrovnať s nepriaznivým vývojom. Učili sme sa zachovať si pokoj a počkať si na správnu chvíľu. Boli sme trpezliví a neprepadli sme panike ani vo chvíľach, keď sme sa v druhej tretine odklonili od toho, čo sme chceli hrať," uviedol kanadský tréner André Tourigny.

 

img

 

Siahali sme po veľkom úspechu 
Naši chlapci najmä v druhej tretine s výnimkou jednej slabšej oslabovky boli vysokému favoritovi herne vyrovnaným súperom. A šanca Juraja Slafkovského niekoľko sekúnd pred záverečnou sirénou prostrednej časti jednoznačne volala po vyrovnaní na 1:1. V tretej tretine zverenci Róberta Petrovického dokonca prestrieľali domácich hráčov 10:7 a celkovo v strelách na bránku podľahli iba 18:23.

 

"Krátko po zápase sme neboli šťastní, lebo sme mali dosť príležitostí na strelenie vyrovnávajúceho gólu. Odviedli sme naozaj dobrú robotu," komentoval strelec slovenského gólu Martin Chromiak na webe IIHF. 

 

 

"Dobre sme vykrývali priestory, najmä pred našou bránkou. Mali sme veľmi dobrú druhú tretinu a trpezlivo sme čakali na naše šance. Najmä ku koncu zápasu sme boli blízko k vyrovnaniu. Hrali sme skutočne dobre a som hrdý na týchto chlapcov," zhodnotil tréner Róbert Petrovický.

 

"Proti Kanade vždy očakávate to najhoršie. Odohrali sme však kvalitný zápas a oni v našej obrannej tretine toho veľa neukázali," podotkol brankár Samuel Hlavaj, ktorý si pripísal 20 zákrokov.

 

 

Kanadu sme stále nezdolali
V histórii svetových šampionátov do 20 rokov to bol pätnásty vzájomný zápas Kanady a Slovenska a zámorské mužstvo si zachovalo neporazenosť. Štrnásťkrát sa najúspešnejší tím histórie MS do 20 rokov tešil z víťazstva a raz - vo Winnipegu 1999 sa zrodila remíza 0:0.

 

img

 

Posledné roky sa však niesli v znamení vysokých triumfov Kanaďanov. Predtým naposledy zohrali tieto tímy výsledkovo vyrovnaný duel v roku 2007 v českých Pardubiciach, keď Slováci prehrali 0:2. Pre porovnanie na prelome rokov 2019/2020, keď sa hralo opäť v Česku, slovenskí hokejisti vo štvrťfinále podľahli 1:6.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona