Podľa Orbána je dohoda EÚ o rozdeľovaní migrantov neprijateľná

NETKY.SK • 16 Jún 2023, 13:30 • 2 min
Podľa Orbána je dohoda EÚ o rozdeľovaní migrantov neprijateľná

Budapešť - Dohoda EÚ o rozdeľovaní migrantov je neprijateľná, vyhlásil v piatok v pravidelnom rozhovore pre verejnoprávny rozhlas Kossuth Rádió predseda maďarskej vlády Viktor Orbán. Uviedol, že verí v ochranu hraníc a podľa jeho názoru maďarská vláda už tento boj vyhrala, pričom teraz Brusel chce trestať Maďarsko, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

slovakia

left justify in out

"Vytvárajú pravidlá, ktoré dávajú Bruselu právo určiť, koľko migrantov má rozdeliť. Je ťažké si to predstaviť, ako sa to bude diať. Povedzme, že títo migranti sú v Nemecku. (...) Pozbierajú ich a potom ich v Nemecku zhromaždia do vagónov? Potom ich odvlečú k nám, tu ich vyložia a my si ich tu necháme?" povedal maďarský premiér. Dôvodom rozhodnutia EÚ o migrácii je podľa Orbána to, že americký finančník George Soros odovzdal vedenie svojho impéria synovi, ktorý diktuje ešte tvrdšie tempo ako on. Sorosovci sa podľa neho chystajú v lete podnecovať migrantov, ktorí sú na južnej hranici Maďarska čoraz agresívnejší. Soros (92) prenecháva kontrolu nad svojím impériom s hodnotou 25 miliárd amerických dolárov svojmu mladšiemu synovi Alexandrovi Sorosovi (37), uviedol 12. júna na internete denník The Wall Street Journal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies