Prezidentka Čaputová pripevnila stuhy na bojové zástavy desiatim vojenským útvarom

NETKY.SK • 7 September 2023, 11:15 • 2 min
Prezidentka Čaputová pripevnila stuhy na bojové zástavy desiatim vojenským útvarom

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová vo štvrtok doobeda pripevnila stuhy na bojové zástavy desiatim vojenským útvarom Ozbrojených síl (OS) SR. Slávnostný ceremoniál sa uskutočnil na prednom nádvorí Prezidentského paláca.

slovakia

left justify in out

Prezidentka ako hlavná veliteľka OS SR zdôraznila, že táto udalosť nemá len symbolický význam. "Biele a bordové stuhy na vašich bojových zástavách, ako najcennejších vojenských symboloch, sú výrazom vďaky a uznania za svedomitosť, oddanosť, s akými si plníte úlohy spojené so zaisťovaním bezpečnosti našej krajiny," povedala vo svojom príhovore.

 

Minulosť nám podľa prezidentky pripomína, že sloboda a pokojný každodenný život nie sú samozrejmosťou. "Sme povinní tieto hodnoty chrániť a v prípade potreby bojovať o ich prinavrátenie," podotkla hlava štátu. Stuhy sa na bojové zástavy pripevňujú buď po zmene názvu vojenského útvaru a pri zmene čestného alebo historického názvu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: TASR / Jaroslav Novák
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies