Zákaz vývozu liekov do zahraničia platí na celom území Slovenska

NETKY.SK • 25 Marec 2020, 21:13 • 2 min
Zákaz vývozu liekov do zahraničia platí na celom území Slovenska

BRATISLAVA - Na Slovensku platí zákaz vývozu liekov pre ľudí a výrobcov zdravotníckych pomôcok a diagnostických zdravotníckych pomôcok, zaregistrovaných alebo zaevidovaných na Štátnom ústave pre kontrolu liečiv (ŠÚKL), do zahraničia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zákaz vývozu

Opatrenie Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR, platné od pondelka (23. 3.), podpísal minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO). V dnešných hodinách o tom informovala hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

 

img

 

Výnimky

Zákaz sa však nevzťahuje na držiteľa povolenia na výrobu liekov, ak humánny liek vyrába pre iný štát, a na výrobcu zdravotníckych pomôcok a diagnostických zdravotníckych pomôcok in vitro, ak zdravotnícku pomôcku alebo diagnostickú zdravotnícku pomôcku vyrába na základe zmluvy uzavretej pred vyhlásením núdzového stavu pre odberateľa v inom štáte.

 

img

 

Zamedzeniu nedostatku

Cieľom opatrenia je zabezpečiť bezproblémové zásobovanie obyvateľov Slovenska počas núdzového stavu. "Týmto opatrením chceme pacientom na Slovensku zabezpečiť prístup k liekom a zdravotníckym pomôckam a zamedziť tak prípadnému riziku ich nedostatku," doplnil minister zdravotníctva.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies