Podielové fondy prvýkrát v tomto roku skončili v mínuse

NETKY.SK • 17 Apríl 2013, 11:03 • 2 min
Podielové fondy prvýkrát v tomto roku skončili v mínuse

BRATISLAVA - Podielové fondy zaznamenali v uplynulom týždni prvýkrát v tomto roku v týždennom hodnotení záporné čisté predaje.

slovakia

left justify in out

 Celkovo fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) vykázali v 15. týždni predaje vo výške 34,57 mil. eur a spätné nákupy v objeme 39,96 mil. eur. Čisté predaje tak predstavovali záporných 5,39 mil. eur. Týždeň predtým podielové fondy skončili s kladnými predajmi v objeme 236 tis. eur.

Najvyššie záporné čisté predaje z jednotlivých typov fondov pritom vykázali špeciálne fondy profesionálnych investorov, a to vo výške 3,1 mil. eur. V mínuse 2,8 mil. eur skončili aj akciové fondy a fondy krátkodobých investícií vykázali mínusové predaje za 2,6 mil. eur. Spätné nákupy prevýšili celkové predaje aj v prípade fondov peňažného trhu, a to o 1,6 mil. eur a v mínuse 825 tis. eur skončili aj iné fondy. Fondy krátkodobého peňažného trhu zaznamenali záporné predaje za 166 tis. eur a dlhopisové fondy vykázali mínusové predaje vo výške 59,4 tis. eur. 

Kladné čisté predaje na druhej strane zaznamenali špeciálne fondy nehnuteľností, a to vo výške 2,8 mil. eur. Zmiešané fondy zaznamenali plusové predaje v objeme 1,5 mil. eur a s kladnými predajmi za 713 tis. eur skončili aj fondy fondov. Celkové predaje prevýšili spätné nákupy aj v prípade špeciálnych fondov alternatívnych investícií, a to o 457 tis. eur, pričom špeciálne fondy cenných papierov zaznamenali kladné predaje za 289 tis. eur. 

Najvyššie kladné čisté predaje z jednotlivých správcovských spoločností vykázal VÚB Asset Management, a to vo výške 3,6 mil. eur. Tatra Asset Management na druhej strane zaznamenal mínusové predaje vo výške 5,6 mil. eur. 

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 15. týždni na: 
https://www.webnoviny.sk/download/2933/udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov.xls



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies