Vakcína od Pfizer by mohla pomáhať starším ľuďom. Agentúra AP pripomína tento fakt

NETKY.SK • 18 November 2020, 14:35 • 2 min
Vakcína od Pfizer by mohla pomáhať starším ľuďom. Agentúra AP pripomína tento fakt

Dobrá správa prichádza od amerických farmaceutov z firmy Pfizer. Ďalšie predbežné výsledky klinických testov jej vakcíny proti koronavírusu potvrdzujú minulotýždňové zistenia z testov.

slovakia

left justify in out

Úspešnosť môže byť až 95 percent. Očkovacia látka, ktorú vyvíja s nemeckou BioNTech, by tak mohla podľa nich chrániť starších ľudí.

 


Pfizer teraz chce požiadať regulačné úrady v USA, aby mohli núdzovo už vakcínu využívať. Zatiaľ nie sú dostupné podrobné dáta zo štúdie a na výsledky sa ešte nepozreli ani nezávislí experti. Vakcína je podľa Pfizeru na viac ako 94 % účinná medzi ľuďmi nad 65 rokov, ale tlačová agentúra AP pripomína, že nepoznáme spôsob, akým sa dospelo k tomuto číslu.

 

Tento týždeň na základe predbežných výsledkov klinických testov boli zverejnené informácie, že aj vakcína od firmy Moderna, je efektívna viac ako v 94 prípadoch zo 100.

 

Pozrite si aj o výsledkoch testov vakcíny firmy Modena. Dezinfekčné gély a rúška si môžete kúpiť aj na stránke shop.netky.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies