Podfukov s kryptomenami a investovaním je ako "húb po daždi"

NETKY.SK • 16 Február 2024, 13:40 • 2 min
Podfukov s kryptomenami a investovaním je ako "húb po daždi"

Pamätajte, keď nerozumiete investovaniu a kryptomenám ste veľmi ľahkou korisťou. Podvodníci radi zneužívajú nevedomosť a slabú informovanosť svojich obetí.

slovakia

left justify in out

Jednou z nich sa stala aj poškodená, ktorá ani nevedela, že má na seba zobratú pôžičku. Podvodník sa jej predstavil ako zamestnanec firmy vykonávajúcej vymáhanie peňazí. Dôverovala mu, pretože si myslela, že ide o zamestnanca jej právnika. Vhodné podmienky na podvod neznámy páchateľ využil a získal prístup do jej internet bankingu.

Na jej účet poukázal 2 400 €, z ktorých časť previedol na bitcoiny. Ďalšie prevedenie peňazí, ktoré jej páchateľ poslal na účet, žiadal už od poškodenej prostredníctvom bitcoinmatu. Pri návšteve banky poškodená zistila, že má zablokovaný účet, nakoľko si mala v minulosti zobrať pôžičku vo výške 4 800 €. Podozrenie zo spáchania podvodu vyšetrujú policajti Okresného riaditeľstva PZ v Senci.

Výhodná ponuka rýchleho finančného prilepšenia oslovila aj poškodeného, ktorý prišiel o 10 000 €. Investovanie do nákupu mien a ich následného predaja prostredníctvom aplikácie malo poškodenému zaručiť zisk. Keď si chcel po nákupe bitcoinov v hodnote 10 000 € vybrať peniaze, bolo mu oznámené, že jeho účet v aplikácii bol zablokovaný z dôvodu podozrenia na podvod. Prípadom sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V.

Opätovne Vás upozorňujeme, aby ste zvážili komu zveríte svoje peniaze na investovanie. Ak nerozumiete investovaniu a kryptomenám v žiadnom prípade neposielajte peniaze cudzím osobám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: MV SR, Foto: Ilustračné (Pexels.com)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies