Biden podpísal nariadenie na ochranu prístupu k interrupciám

NETKY.SK • 8 Júl 2022, 20:21 • 2 min
Biden podpísal nariadenie na ochranu prístupu k interrupciám

WASHINGTON – Ide o súčasť reakcie jeho administratívy na rozhodnutie Najvyššieho súdu USA, ktorý zrušil ústavné právo na interrupciu. TASR o tom informuje na základe správy televízie NBC News.

slovakia

left justify in out

Americký prezident Joe Biden v piatok podpísal nariadenie na ochranu prístupu k umelému ukončeniu tehotenstva. Cieľom nariadenia prezidenta je zabezpečiť prístup k službám reprodukčnej zdravotnej starostlivosti vrátane potratov a antikoncepcie a chrániť súkromie a bezpečnosť pacientov, uviedol vo vyhlásení Biely dom.

 

img


Americké ministerstvo zdravotníctva má na základe najnovšieho nariadenia zlepšiť prístup k potratovým tabletkám a chrániť prístup k pohotovostnej lekárskej starostlivosti, spresnil Biely dom.

 

Biden označil rozhodnutie Najvyššieho súdu za „totálne nesprávne“. „Súd dal jasne najavo, že nebude chrániť práva žien,“ povedal americký prezident. „Nesmieme dovoliť, aby nás Najvyšší súd v spojení s extrémistickými zložkami Republikánskej strany obral o slobody a našu osobnú autonómiu,“ citovala Bidena agentúra AFP.

 

img

 

Biden zdôraznil, že najrýchlejším spôsobom, ako zrušiť predmetné rozhodnutie Najvyššieho súdu, by bolo, ak by americký Kongres schválil zákon legalizujúci prístup k interrupcii. Na to však v súčasnosti demokrati nemajú dostatočnú podporu, pripomína NBC News.

 

Možno vás zaujme: Čína žiada Spojené štáty, aby ukončili vojenskú dohodu s Taiwanom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies