Podá v súvislosti s ponukou pre poslanca Matoviča trestné oznámenie

NETKY.SK • 28 Jún 2010, 09:45 • 2 min
Podá v súvislosti s ponukou pre poslanca Matoviča trestné oznámenie

Podá v súvislosti s ponukou pre poslanca Matoviča trestné oznámenie

slovakia

left justify in out

Predstavitelia strany Sloboda a Solidarita (SaS) sa rozhodli, že v pondelok (28.6.) podajú trestné oznámenie v súvislosti s niekoľkomiliónovou ponukou, ktorú mal dostať budúci poslanec za tento politický subjekt Igor Matovič. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa SaS Tatiana Tóthová.
      Budúci zákonodarca Matovič uviedol, že priateľ, ktorý mu ponuku oznámil, za ním vo štvrtok (24.6.) večer prišiel, ospravedlnil sa a povedal, že to myslel "zo srandy". "Stále som dúfal, že je to žart, aj médiám som to tak povedal. Oni to však ďalej tak neposunuli, čo ma trochu mrzí," vysvetlil poslanec.
      Podľa vlastných slov celú záležitosť uzavrel. "Je to pre mňa dôveryhodný človek, ktorý ma nikdy neoklamal, a preto nemám dôvod myslieť si, že to bolo naozaj skutočné," konštatoval s tým, že je rád, že Slovensko nie je až natoľko skazené.
      K dnešnej svojej návšteve na polícii uviedol, že mu zatelefonovali, lebo sa s ním chceli na túto tému porozprávať. "SaS, ako aj novinári na mňa tlačia, aby som podal trestné oznámenie. Právnik mi vysvetlil, že ho mám podať vtedy, keď mám pocit, že bol spáchaný trestný čin. Ja ten pocit ani podozrenie už nemám, hoci považujem celý žart za nemiestny a v nepatričnej situácii," podotkol Matovič. Autor ponuky mu podľa jeho vyjadrenia vysvetlil námet vtipu tak, že mu teraz každý chodí gratulovať k úspechu vo voľbách a poslaneckému kreslu a on si preto vymyslel takýto druh vtipu.
      Niekoľkomiliónová ponuka, ktorú dostal Igor Matovič údajne od svojho priateľa, mala byť smerovaná na to, aby spolu s ďalšími troma poslancami za hnutie Obyčajných ľudí nepodporili vládny program rodiacej sa štvorkoalície pri jeho schvaľovaní v Národnej rade Slovenskej republiky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies