Pod Tatrami sa začína 11. ročník festivalu Made in Slovakia

NETKY.SK • 1 August 2023, 12:30 • 2 min
Pod Tatrami sa začína  11. ročník festivalu Made in Slovakia

Poprad-Na východe Slovenska si prídu na svoje milovníci "všetkého slovenského"

slovakia

left justify in out

Tradičné podujatie, ktoré má za sebou desať rokov svojej existencie, onedlho štartuje ďalší ročník. Na námestí sv. Egídia v Poprade privítajú organizátori návštevníkov, ktorí túžia objaviť "všetko slovenské". Na svoje si prídu milovníci ľudových remesiel a umenia aj hudby a spevu.

 

Kultúrnych a spoločenských podujatí nie je nikdy dosť a tak je vítaná každá príležitosť. V podtatranskom okresnom meste už dlhodobo pripravujú originálny festival, v ktorom jeho účastníci propagujú to "naše-slovenské", čím sa môžeme popýšiť nielen doma i v zahraničí. Pestrú ponuku tovaru od ľudových umelcov spestria hudobné vystúpenia známych spevákov a kapiel. 

 

Na Námestí sv. Egídia v Poprade štartuje v utorok 11. ročník festivalu Made in Slovakia. Centrum mesta tento rok počas piatich dní zaplní približne 120 predajcov z celej krajiny, pripravený je aj sprievodný program. Informovala o tom samospráva na sociálnej sieti s tým, že podujatie vyvrcholí v sobotu 5. augusta2023.

Zastúpenie počas festivalu budú mať predajcovia zo všetkých oblastí, ktoré rôznym spôsobom charakterizujú Slovensko, od minulosti až po súčasnosť. Prezentáciu a predaj slovenských výrobkov každý deň od 14. do 18. hodiny doplní aj program pre deti, ktorý pripravilo miestne centrum voľného času.

 

"Návštevníci sa tento rok môžu tešiť na to najlepšie zo slovenskej hudby všetkých žánrov. V stredu 2. augusta sa predstaví kapela Hrdza a Štefan Štec," uviedli z mesta. Štvrtkový (3. 8.) večer bude patriť Beáte Dubasovej a Duchoňovcom, o deň neskôr vystúpi skupina Peter Bič Project a Juraj Bača. "Záver festivalu bude v sobotu patriť domácim popradským umelcom, a to kapelám Kriman&RRain, Tatranka a Taký svet," dodávajú z radnice.

 

Podujatie je realizované v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región Vysoké Tatry a s finančnou podporou Ministerstva dopravy SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies