VIDEO: Humanoidný robot Atlas prekvapil dokonalými gymnastickými cvikmi

NETKY.SK • 4 Október 2019, 20:33 • 2 min
VIDEO: Humanoidný robot Atlas prekvapil dokonalými gymnastickými cvikmi

Stojky, kotúle, otočky alebo výskoky, to všetko bez jedinej chybičky.

slovakia

left justify in out

Humanoidný robot Atlas dokáže úplne precízne vykonávať gymnastické cvičenia, bez toho aby stratil rovnováhu. Video z jeho "tréningu" sprostredkovala agentúra Reuters.

 

Humanoida vyvinula americká spoločnosť Boston Dynamics, ktorá má na svojom konte množstvo robotov s najrôznejšími schopnosťami. 

 

 

Atlas podľa jej zástupcov používa nohy, ruky a trup na mnohé gymnastické úkony, ktoré imitujú pohyby skutočných atlétov. Vďaka novému algoritmu jednotlivé prvky zostavy plynulo nadväzujú jeden za druhým.

 

Výkony robot dosahuje vďaka dielam vytlačeným na 3D tlačiarni, ktoré mu dávajú potrebný pomer sily k jeho hmotnosti a umožňujú mu, aby sa pohyboval s úplnou presnosťou a obratnosťou.

 

Spoločnosť už v minulosti predviedla, ako Atlas beží v prírode a zdoláva prekážku, alebo preskakuje z krabice na krabicu vrátane záverečného saltá vzad.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies