Putin povedal, kto bude vládnuť svetu

NETKY.SK • 8 Február 2021, 16:27 • 2 min
Putin povedal, kto bude vládnuť svetu

MOSKVA - Ruský prezident Vladimír Putin uviedol, že po celom svete rastie globálna konkurencia v oblasti technológií a znalostí. Kto bude prvý, ten bude vládnuť svetu.

slovakia

left justify in out

"Vidíme, že globálna konkurencia v oblasti technológií a poznatkov na celom svete rýchlo rastie, už som o tom hovoril na začiatku...a je zrejmé, že ktokoľvek sa ujme vedenia, určí ďalší vývoj celého ľudstva," uviedol Vladimír Putin na Rade pre vedu a vzdelávanie.

 

Ruský prezident zdôraznil, že vedecká a technologická suverenita je záležitosťou súčasnosti a budúcnosti Ruska. Rusko má všetko pre to, aby bolo medzi lídrami v oblasti vedy, dodala hlava štátu.

 

img

 

"Vďaka našim vedcom má Rusko vo svete popredné miesto, nepoviem teraz nič neočakávané a nové, všetci o tom vieme, pri vytváraní vakcíny proti koronavírusu", povedal Putin.

 

Prezident zdôraznil, že Rusko je jedinou krajinou, ktorá už má tri vakcíny vlastného domáceho vývoja. "Bez akýchkoľvek pochýb ide o veľký vedecký úspech," dodal Putin.

 

img

 

Reakcia popredných európskych lídrov na spoluprácu s Ruskom sa otočila o 180 stupňov.

 

Rakúsky kancelár Sebastian Kurz vyzval zamietnuť "geopolitické tabu", pri zvažovaní možnosti registrácie vakcín z Ruska a Číny Európskou lekárskou agentúrou (EMA).

 

O niečo skôr o tom istom – že rozhodnutie použiť Sputnik V by nemalo byť politické, ale vedecké, založené na zverejnení výsledkov tretej fázy klinických pokusov v časopise Lancet, - uviedol francúzsky prezident Emmanuel Macron. Pripravenosť Španielska na použitie ruského lieku oznámil Madrid.

 

img

 

Pokiaľ ide o Nemecko, zámer vedenia krajiny aktívne spolupracovať na tejto otázke s Moskvou po dôkladnom preskúmaní bol zrejmý už v januári, keď Angela Merkelová verejne oznámila pripravenosť Berlína pomôcť pri európskej registrácii ruského lieku.

 

Samotnej Európe sa vo vývoji vakcíny nedarí. Anglo-švédska AstraZeneca poskytuje veľmi priemerné výsledky efektívnosti – niečo cez 60%. Dve americké vakcíny – od Pfizer a od Moderna – sú vynikajúce z hľadiska účinnosti, ale oba lieky sú vyrobené pomocou inovatívnej technológie, ktorá z dlhodobého hľadiska ešte nebola úplne testovaná na bezpečnosť pre ľudské zdravie. Práve preto každá smrť po očkovaní vyvoláva veľkú rezonanciu – a je ich veľa.

 

Na základe týchto skutočnosti oficiálne – po dokončení všetkých etáp výskumu – zažiaril Sputnik V, ktorý je výrazne lacnejší ako americký, nevyžaduje super-komplikovaný teplotný režim a súčasne bol vytvorený na platforme, ktorá existuje už celé desaťročia, a preto bola preskúmaná jej bezpečnosť v celej miere.

 

    



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies