FOTO: Márnivosť vs. boj o prežite: Mladý grafik šokuje svojimi kolážami

NETKY.SK • 29 Marec 2019, 12:35 • 2 min
FOTO: Márnivosť vs. boj o prežite: Mladý grafik šokuje svojimi kolážami

Nie každý mal také šťastie a narodil sa do mieru...

slovakia

left justify in out

Žijeme na jednej planéte, píše sa rok 2019, no napriek tomu existujú priepastné rozdiely v tom, v akých podmienkach sme nútení existovať. Kým jedni nevedia „čo od dobroty“, na opačnom konci sveta ľudia bojujú o pohár čistej vody, prípadne o prežitie. Na tento smutný fenomén sa zameral grafik, ktorý si hovorí Ugur a svojimi zvláštnymi kolážami upozorňuje svet, aby pred tým nezatváral oči.

 

Ugur pochádza z tureckého Istanbulu a problémy sveta si dobre uvedomuje. Do jednotných obrazov spája rôzne zábery zo sveta, pričom na jednej strane môžeme vidieť luxus a blahobyt, na strane druhej smrť, trápenie a dennodenný boj o život.

 

Ako sa grafik k takémuto nápadu dopracoval? Mladý Turek začínal ako novinár. Denne videl strach v očiach detí utečencov, ktorí unikali pred hladom a vojnou zo svojich domovov smerom do Európy. "Myslím si, že nevieme nič o vojne a hlade,“ vyjadril sa Ugur pre portál Boredpanda. Práve na to chce svojimi kolážami poukázať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies