Giorgia Meloni: Vrátila Emmanuelovi Macronovi úder spať

NETKY.SK • 28 Marec 2019, 14:04 • 2 min
Giorgia Meloni: Vrátila Emmanuelovi Macronovi úder spať

TALIANSKO- Giorgia Meloniová je talianska politička a novinárka je predsedkyňou politickej strany Bratia Talianska. Predtým bola v rokoch 2008–2011 ministerkou pre mládež v štvrtej vláde Silvia Berlusconiho, ako členka jeho strany. Reagovala na vyjadrenia francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, ktorý kritizoval Taliansko a jeho "proti európsku" vládu.

slovakia

left justify in out

Francúzsky prezident kritizoval Taliansko a jeho "proti európsku" vládu za to, že odmieta prijať ľudí zachránených v posledných mesiacoch v Stredozemnom mori. Macron trval na tom, že

"prístav, ktorý je najbližšie, musí byť použitý".

 

img

 

Šéf Elyzejského paláca dodal, že pri poskytovaní finančnej pomoci "krajinám vstupu" je nutná európska solidarita. Bez nej sa podľa Macrona nezaobíde ani navracanie migrantov, ktorí nespĺňajú podmienky pre udelenie azylu, do krajín ich pôvodu.

 

Giorgia Meloni mu neostala nič dlžná a za jeho výroky o Talianoch mu vrátila úder spať. Macron definoval talianov ako nezodpovedných a cynických, voči aktuálnej migračnej kríze.

 

 Giorgia Meloni sa vyjadrila jasne :

" Emmanuel Macron Nezodpovední sú tí , ktorí bombardovali Líbyu, pretože im vadilo,  že Taliansko má dobré vzťahy v oblasti energetiky s Gheddafim, ktoré vyvolalo chaos v ktorom sa nachádzame".

 

img

 

Ďalej sa vyjadrila Meloniová, že na hanbu je Francúzsko, ktoré zneužíva Afriku tlačením peňazí pre 14 štátov , na ktoré aplikujú signoraggio( razobné , úrok .daň). Nechajú pracovať deti v baniach  v Afrike ako v Nigérii v ktorej ťažia 30 percent uránu, ktorý potrebujú na chod ich jadrových elektrárni a pritom až 90 percent Nigerčanov žije bez elektriny.

 

img

 

Jej odkaz voči migračnej kríze pre Macrona je jasný. Problém nie je riešenie presťahovať Afričanov do Európy , ale vyhodiť z Afriky podaktorých Európanov. Pre niekoho môžu byť jej názory pritvrdé, no  pre iného jednoznačne pravdivé.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies