Pod Rakytovom otvorili novú útulňu pre turistov

NETKY.SK • 12 Máj 2013, 09:35 • 2 min
Pod Rakytovom otvorili novú útulňu pre turistov

LIPTOVSKÉ REVÚCE – Pod Rakytovom vo Veľkej Fatre sprístupnili pre turistickú verejnosť novú útulňu Limba. Potvrdil to jeden z iniciátorov myšlienky Dalibor Belluš.

slovakia

left justify in out

„Chata sa nachádza na atraktívnom a výhodnom mieste. Vedľa nej je jazierko, ktoré dodáva lokalite osobité čaro,“ konštatoval. Objekt predtým patril Lesom SR. „Chatu nám prenajali. Hlavnou ideou je Limbu zrekonštruovať a sprístupniť verejnosti na báze dobrovoľných príspevkov. V tomto roku chceme opraviť strechu, nátery, schody a interiér nocľahárne. Samozrejme, počas opráv bude útulňa plne funkčná a k dispozícii návštevníkom,“ poznamenal Belluš.

Kapacita celoročne otvorenej útulne je 25 osôb. „Nocľah poskytujeme na takzvaných matracových letiskách. Spací vak si treba priniesť. Žiadneho návštevníka nenecháme odísť hladného, či smädného. Cena za nocľah je dobrovoľná, odporúčame päť eur. Návštevníkom chceme vytvoriť priateľskú atmosféru,“ dodal. 

Útulňa sa nachádza pod výhľadovým Rakytovom vo výške 1 215 metrov. Je štyri hodiny chôdze od chaty pod Borišovom a dve hodiny od Smrekovice. Z hlavného hrebeňa sa k nej dostanete po žlto značkovanom chodníku za polhodinu zo severného Rakytovského sedla, alebo od horárne Teplô medzi Liptovskou Osadou a Liptovskými Revúcami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies