VIDEO: Veriacemu sociálnemu pracovníkovi stiahli ponuku práce kvôli jeho názorom na LGBTI. Čo presne im prekážalo?

NETKY.SK • 8 Apríl 2024, 11:14 • 2 min
VIDEO: Veriacemu sociálnemu pracovníkovi stiahli ponuku práce kvôli jeho názorom na LGBTI. Čo presne im prekážalo?

Jeden z vedúcich pracovníkov v Touchstone uviedol, že vyjadrenie presvedčenia o tom, že existujú len dve pohlavia, môže „viesť k smrti“.

slovakia

left justify in out

Zamestnanecký tribunál v britskom meste Leeds si minulý týždeň vypočul názory, že údajne viera kresťanského sociálneho pracovníka môže viesť k samovražde zraniteľných členov LGBT komunity, informujú o tom noviny The Christian Today.

Tribunál pojednáva podnet pre prípad diskriminácie, ktorý podal Felix Ngole, keď zamestnávateľ  Touchstone Support Leeds stiahol svoju pracovnú ponuku.

Felix Ngole, 46-ročný pastor v britskom meste Barnsley, prišiel o prácu po tom, čo v Touchstone zistili, že vyhral prelomový prípad slobody prejavu proti Sheffieldskej univerzite.

Tá ho vylúčila zo školiaceho kurzu sociálnych pracovníkov pre jeho príspevky na Facebooku, v ktorých označil homosexualitu za „zlú“ a „hriešnu“.

Z Touchstone ho sice zavolali na druhé kolo pohovoru, ale stiahli svoju pracovnú ponuku a to i napriek jeho ubezpečeniu, že bude poskytovať podporu zraniteľným ľuďom zo všetkých komunít a že nikdy nikoho nediskriminoval.

Touchstone uviedli, že jeho presvedčenie sa „nezhoduje“ s ich víziou ako „inkluzívneho zamestnávateľa“ a že predstavuje riziko pre povesť organizácie.

Kathryn Hartová, zástupkyňa výkonného riaditeľa spoločnosti Touchstone, povedala tribunálu, že sa obáva, že názory Felixa Ngola na vzťahy LGBTQI+ a manželstvá osôb rovnakého pohlavia budú viditeľné pre všetkých a preto má vážne obavy, ako by názory navrhovateľa mohli potenciálne negatívne ovplyvniť zranitelných používateľov služieb, uvádza The Telegraph.

Kresťanské právne centrum, ktoré podporuje pána Ngoleho, uviedlo, že počas vypočutia jeden z vedúcich pracovníkov v Touchstone uviedol, že vyjadrenie presvedčenia o tom, že existujú len dve pohlavia, môže „viesť k smrti“ a že zdieľanie biblického verša Ján 3:16 by bola „spúšťačom“ pre používateľov služieb LGBT.

Felix Ngole pred tribunálom povedal, že sa „cítil nahnevaný a urazený", keď bola ponuka práce stiahnutá, a rovnako pociťoval útok na svoju vieru. „Nediskriminoval by som ľudí. Nikdy by som nediskriminoval a nikdy som nikoho nediskriminoval. Moja viera mi nedovoľuje diskriminovať ľudí," povedal.

Dodal: Ako kresťan nevidím žiadny konflikt v práci s ľuďmi z LGBT komunity a pre nich."

Pojednávanie pokračuje tento týždeň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: The Christian Today. (www.christiantoday.com), Foto: Felix Ngole. (Danny Lawson/PA Wire)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies