Počet obetí zemetrasenia v Mexiku stúpol na 61

NETKY.SK • 9 September 2017, 07:41 • 2 min
Počet obetí zemetrasenia v Mexiku stúpol na 61

MEXIKO - Mexický prezident Enrique Peňa Nieto dnes informoval, že silné zemetrasenie, ktoré tento piatok postihlo pobrežné oblasti na juhu jeho krajiny, si vyžiadalo najmenej 61 obetí.

slovakia

left justify in out

Spresnil, že 45 ľudí zahynulo v štáte Oaxaca, ďalších 12 v Chiapase a štyria v štáte Tabasco.

 

Najviac obetí hlásia z mesta Juchitán v štáte Oaxaca, kde prišlo o život 36 ľudí. Zemetrasenie tam napáchalo aj veľké materiálne škody: medzi zrútenými budovami je nemocnica a časť radnice.

 

Prezident Peňa Nieto v súvislosti s prírodným nešťastím vyhlásil v piatok trojdňový štátny smútok. Vo svojom televíznom prejave tiež prisľúbil, že vláda pomôže pri obnove zničených objektov a infraštruktúry, a vyzval spoluobčanov na solidaritu. Za prioritu označil dodávky vody a potravín a poskytnutie zdravotnej starostlivosti ľuďom v núdzi.

 

Americká geologická služba (USGS) informovala, že zemetrasenie s epicentrom v blízkosti hraníc s Guatemalou malo magnitúdu 8,1. Epicentrum sa nachádzalo 165 kilometrov západne od juhomexického mesta Tapachula. Hypocentrum zemetrasenia bolo pod morským dnom v hĺbke 69,7 kilometra.

 

Peňa Nieto, ktorý dnes navštívil mesto Juchitán, zemetrasenie označil za vôbec najsilnejšie, aké krajinu zasiahlo za uplynulých sto rokov.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies