Počet obetí útoku v ukrajinskom Ľvove stúpol na desať; našli telo ženy

NETKY.SK • 7 Júl 2023, 09:30 • 2 min
Počet obetí útoku v ukrajinskom Ľvove stúpol na desať; našli telo ženy

ĽVOV - Na najmenej desať stúpol v piatok počet obetí ruského raketového útoku na bytovku v západoukrajinskom meste Ľvov.

slovakia

left justify in out

Desiatu obeť - telo ženy - spod trosiek vytiahli v piatok v ranných hodinách, napísal na platforme starosta Ľvova Andrij Sadovyj. Z údajov ukrajinského ministerstva vnútra vyplýva, že raketový útok na ľvovskú obytnú štvrť, ktorý sa uskutočnil v noci na štvrtok, si vyžiadal aj najmenej 42 zranených. Sú medzi nimi aj tri deti. Na videozáznamoch z miesta útoku bolo vidieť, že horné poschodia bytovky s viacerými vchodmi zostali úplne zničené. V dôsledku útoku zostalo poškodených dovedna 35 budov. 

V Ľvove vyhlásili dvojdňový smútok. Sadovyj hovoril o najväčší útok na civilnú infraštruktúru tohto západoukrajinského mesta od začiatku ruskej vojenskej ofenzívy na Ukrajine vo februári minulého roka, pripomína spravodajská agentúra DPA. Rusko útočilo na Ľvov riadenými strelami typu Kalibr, ktoré vystrelilo z oblasti Čierneho mora, uviedlo ukrajinské letectvo. Tri z desiatich takýchto rakiet sa ukrajinskej protivzdušnej obrane podarilo zneškodniť.

 

Ľvov leží len približne 70 kilometrov východe od hraníc s Poľskom. V tomto meste s pôvodne 720.000 obyvateľmi sa v súčasnosti nachádza aj množstvo utečencov z bojových zón na východe Ukrajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies