Odštartovala štvrtá etapa rekonštrukcie cesty Trenčianska Teplá - Dežerice

NETKY.SK • 11 Apríl 2023, 14:15 • 2 min
Odštartovala štvrtá etapa rekonštrukcie cesty Trenčianska Teplá - Dežerice

TRENČÍN - Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) odštartoval štvrtú etapu rekonštrukcie cesty II. triedy z Trenčianskej Teplej v okrese Trenčín do obce Dežerice v okrese Bánovce nad Bebravou. Informovala o tom hovorkyňa TSK Lenka Kukučková.

slovakia

left justify in out

Úsek od odbočky na obec Petrova Lehota po obec Bobot v Trenčianskom okrese majú zrekonštruovať za tri mesiace. Celkové náklady na rekonštrukcie 4,5-kilometrového úseku budú 1,8 milióna eur. Jeho súčasťou je aj päť mostných objektov. Podľa predsedu TSK Jaroslava Bašku sú niektoré mosty na rekonštruovanom úseku v piatom, jeden dokonca v šiestom stavebno-technickom stupni. Práce zahŕňajú nielen úpravu asfaltového krytu vozovky, ale aj dláždenie priekop, osadenie cestných zvodidiel, vybudovanie oporného múru a rekonštrukciu troch autobusových zastávok.

 

V obci Motešice obnovia dva priechody pre chodcov vrátane bezbariérovej úpravy chodníkov pre potreby zrakovo postihnutých osôb. "Celá cesta II/516 Trenčianska Teplá – Dežerice je dlhá 25 kilometrov, z nich už máme hotové prvé dve etapy. Najťažšou bude tretia etapa, ktorú práve súťažíme. Je to úsek, ktorý vedie z Machnáča po odbočku na Petrovu Lehotu. Pevne verím, že aj tento stihneme opraviť do konca roka," doplnil Baška. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies