Hokejisti Backlund, Lee a Nurse sú finalisti na zisk King Clancy Trophy

NETKY.SK • 8 Jún 2023, 13:30 • 2 min
Hokejisti Backlund, Lee a Nurse sú finalisti na zisk King Clancy Trophy

NEW YORK - Útočníci Mikael Backlund z Calgary, Anders Lee z New Yorku Islanders a obranca Darnell Nurse z Edmontonu sú finalisti na zisk King Clancy Trophy. Cenu každoročne udeľujú tomu hokejistovi NHL, v ktorého osobe sa najlepšie spájajú hráčske a ľudské kvality.

slovakia

left justify in out

Útočníci Mikael Backlund z Calgary, Anders Lee z New Yorku Islanders a obranca Darnell Nurse z Edmontonu sú finalisti na zisk King Clancy Trophy. Cenu každoročne udeľujú tomu hokejistovi NHL, v ktorého osobe sa najlepšie spájajú hráčske a ľudské kvality. Trofej je pomenovaná na počesť Francisa M. "King" Clancyho, bývalého hráča, trénera a rozhodcu. Držiteľa ocenenia oznámia 26. júna počas slávnostného galavečera spojeného s udeľovaním individuálnych trofejí v Nashville. Víťaz dostane 25.000 dolárov od nadácie NHL, ktoré môže darovať charitatívnej organizácii podľa vlastného uváženia. Zvyšní dvaja finalisti získajú 5000 dolárov, ktoré môžu rovnako použiť na charitu. Informoval o tom oficiálny web profiligy.

 

Švéd Backlund podporoval v provincii Alberta ľudí trpiacich amyotrofickou laterálnou sklerózou (ALS). Jeho svokra zomrela na túto chorobu, diagnostikovali ju aj Chrisovi Snowovi, asistentovi generálneho manažéra Calgary Flames. Center "plameňov" dokázal spoločne so svojou manželkou vyzbierať 400.000 dolárov pre neziskové organizácie venujúce sa ľuďom trpiacim touto chorobou. Backlund takisto podporuje organizácie Kids Cancer Care, ktorá pomáha deťom postihnutých rakovinou, a Špeciálne olympiády Calgary. Backlund by bol prvý držiteľ King Clancy Award z tímu Flames od Jaromeho Iginlu, ktorý trofej získal v sezóne 2003/2004.

 

img

útočník Mikael Backlund z Calgary

 

Anders Lee pomáhal s množstvom benefičných projektov ako 'Jam Kancer in the Kan', čo je nadácia pre deti s rakovinou a ich rodiny. Pred jeho zapojením sa vyzbierala táto nezisková organizácia 130.000 dolárov za dva roky, po jeho zapojení získala viac ako dva milióny. Lee financuje aj štipendiá v mene svojho priateľa Fenova Pierrea-Louisa, ktorý zomrel vo veku 17 rokov na rakovinu. Kapitán Islanders zároveň pozýva rodiny pacientov s rakovinou na domáce zápasy "ostrovanov". Lee by bol prvý držiteľ ceny v histórii klubu od Bryana Trottiera, ktorý ju dostal v sezóne 1988/89.

 

img

útočník Anders Lee z  New Yorku Islanders

 

Darnell Nurse sa v Edmontone angažuje v iniciatívach podporujúcich diverzitu a inklúziu v športe. Spolupracuje s organizáciou 'Free Play for Kids', ktorá dáva deťom z okraja spoločnosti vrátane utečencov a pôvodných obyvateľov Ameriky príležitosť venovať sa športu v bezpečnom prostredí. Je aj ambasádor programu Right To Play, ktorý chráni a vzdeláva deti, aby prekonali prekážky prostredníctvom športu. Takisto podporoval potravinové banky a zdravotnícke iniciatívy počas pandémie koronavírusu. Obranca Oilers bol finalista na zisk King Clancy Trophy už vlani. Stal by sa prvým víťazom tejto ceny v klubovej histórii od Andrewa Ferencea, ktorú ju dostal v sezóne 2013/2014. Vlani sa stal držiteľom King Clancy Trophy obranca P.K. Subban v drese New Jersey Devils, ktorý medzičasom ukončil hráčsku kariéru.

 

img

obranca Darnell Nurse z Edmontonu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies