Počet obetí takmer 80 tornád stúpol na osem osôb

NETKY.SK • 18 November 2013, 18:20 • 2 min
Počet obetí takmer 80 tornád stúpol na osem osôb

WASHINGTON - Počet obetí série búrok a tornád v Spojených štátoch stúpol na osem osôb, uviedla dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Americký Stredozápad zasiahlo v nedeľu takmer 80 tornád. Pre toto ročné obdobie nezvyčajne silný búrkový front najväčšmi postihol americký štát Illinois, kde boli za niekoľko minút v troskách celé ulice, oznámila DPA. Illinoiský guvernér Pat Quinn vyhlásil sedem okresov za oblasť katastrofy. Pôvodne médiá informovali o šiestich obetiach v americkom štáte Illinois. Dnes však úrady potvrdili ďalšie dve obete v Michigane - 14-ročného chlapca zasiahol elektrický prúd zo spadnutého elektrického vedenia. Vracal sa zo školy, ktorú kvôli výpadku prúdu zatvorili. Dvadsaťjedenročného muža z okresu Jackson zabil strom, keď sa zrútil na jeho auto.

V novembri pritom bývajú len zriedkavo také teploty, aby vznikali tornáda. Búrky sprevádzali silné zrážky, krupobitie a silný vietor. Vietor strhával strechy, prevracal kamióny a ťažké trosky lietali vzduchom. Popraskali okná, vyvrátilo stromy a poškodilo elektrické vedenie. Státisíce ľudí ostali na istý čas bez elektriny, oznámila CNN. Tornáda vyčíňali aj v Iowe, Ohiu, Indiane, Missouri a Wisconsine. Počasie skomplikovalo i leteckú dopravu. Na viacerých letiskách zrušili lety, alebo sa predĺžilo čakanie. V Chicagu museli dostať do bezpečia divákov na futbalovom zápase.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies