Počet obetí po zrútení časti diaľnice v Číne stúpol na 48. V posledných týždňoch ide o sériu katastrof +VIDEO

NETKY.SK • 2 Máj 2024, 17:36 • 2 min
Počet obetí po zrútení časti diaľnice v Číne stúpol na 48. V posledných týždňoch ide o sériu katastrof +VIDEO

PEKING - Najmenej 48 ľudí zahynulo v hornatej oblasti na juhu Číny, kde sa v stredu po silných dažďoch zrútila časť diaľnice. Ďalších 30 ľudí je zranených. S odkazom na novú bilanciu zverejnenú miestnymi médiami o tom informovala agentúra AFP. Predchádzajúca bilancia hovorila o 36 mŕtvych.

slovakia

left justify in out

Pátracie akcie pokračujú

Nešťastie, pri ktorom sa zrútil 17,9 metra dlhý diaľničný úsek, sa odohralo v provincii Kuang-tung v stredu okolo 02:00 miestneho času (utorok 20:00 SELČ), informovali predtým úrady v meste Mej-čou. Po prepade časti vozovky sa z príkreho zrázu zrútilo 23 vozidiel. Z 30 zranených nie je nikto v ohrození života, uviedla čínska vláda.

Pátracie a záchranné práce, do ktorých bolo nasadených okolo 500 ľudí, aj počas štvrtka komplikoval lejak a riziko uvoľnenia ďalšej pôdy. Záchranné tímy miesto prehľadávajú, na mieste sú psovodi. Na záberoch čínskej televízie CCTV bolo vidieť žeriav, ako nakladá obhorené a zdemolované kusy vozidiel na nákladné auto.

Obrovská jama

Úsek diaľnice medzi mestom Mej-čou a okresom Ta-pu sa podľa všetkého prepadol, keď sa uvoľnila pôda pod ním. Svedkovia miestnym médiám povedali, že počuli hlasný zvuk, a keď sa obzreli, uvideli za sebou obrovskú jamu.

Čínska štátna televízia CCTV podľa agentúry AFP uviedla, že kolaps bol "prírodnou katastrofou", ku ktorej došlo "pod vplyvom vytrvalého silného dažďa".

Provinciu Kuang-tung, ktorá leží na juhovýchodnom pobreží Číny, v posledných dvoch týždňoch postihli rekordné lejaky a záplavy. Tamojšiu 18-miliónovú metropolu Kanton minulý týždeň zasiahlo tornádo, ktoré si vyžiadalo päť mŕtvych a viac ako tri desiatky zranených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TA3 / TASR, Foto: TASR / AP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies