V dnešných večerných hodinách sa otvoria kraje podľa pozície na očkovanie seniorov

NETKY.SK • 10 Marec 2021, 16:48 • 2 min
V dnešných večerných hodinách sa otvoria kraje podľa pozície na očkovanie seniorov

BRATISLAVA - Dnes večer budú otvárané voľné pozície podľa krajov pre seniorov nad 70 rokov, teda na očkovanie vakcínou od spoločností Pfizer/BioNTech. Postupne bude k dispozícii viac ako 8-tisíc voľných termínov.

slovakia

left justify in out

Zároveň bude otvorená aj prvá časť pozícií pre ľudí vo veku 60 až 70 rokov, ktorí budú očkovaní látkou od spoločnosti AstraZeneca. Aby sa znížilo riziko technických komplikácií, budú sa voľné pozície, rovnako ako v utorok, otvárať v polhodinových intervaloch podľa krajov. Informovala o tom Zuzana Eliášová, hovorkyňa ministerstvo zdravotníctva.

 

img

 

Postupné otváranie 
Pozície pre seniorov nad 70 rokov sa otvoria o 18:30 hodine v Bratislavskom a Trnavskom kraji. O 19:00 hodine sa otvoria pozície v Trenčianskom a Nitrianskom kraji. O pol hodinu neskôr sa môžu záujemcovia o očkovanie prihlásiť v Žilinskom a Banskobystrickom kraji. O 20:00 hodine je na rade Prešovský a Košický kraj.

 

img


V rovnakých časoch bude dnes otvorená aj časť kapacít na očkovanie pre ľudí vo veku 60 až 70 rokov, a to s vakcínou AstraZeneca. Zoznam očkovacích miest pre túto vekovú skupinu zverejní rezort zdravotníctva ešte v priebehu dnešného dňa. Počas stredy a štvrtka bude otvorených približne 45-tisíc termínov na očkovanie pre túto vekovú kategóriu.

 

Nový spôsob 

Do novej registračnej aplikácie, ktorej súčasťou bude aj tzv. "Čakáreň" a ktorej spustenie očakáva ministerstvo zdravotníctva v pondelok 15. marca, sa budú môcť záujemcovia prihlásiť na stránke www.korona.gov.sk.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies