VIDEO: Pod troskami zrúteného hotela v čínskom meste Su-čou zahynulo minimálne osem ľudí

NETKY.SK • 13 Júl 2021, 09:38 • 2 min
VIDEO: Pod troskami zrúteného hotela v čínskom meste Su-čou zahynulo minimálne osem ľudí

PEKING - Minimálne osem ľudí zahynulo v troskách zrúteného hotela na východe Číny. Tamojšie úrady dnes informovali, že záchranári a pátracie tímy sa snažia nájsť možných preživších, keďže deväť osôb je stále nezvestných.

slovakia

left justify in out

Tento 54-izbový hotel Siji Kaiyuan v takmer 11-miliónovom meste Su-čou, ktorý podľa čínskej rezervačnej aplikácie Ctrip otvorili v roku 2018, sa zrútil v pondelok popoludní. Príčina je stále predmetom vyšetrovania. Na mieste počas celej noci zasahovalo viac ako 600 záchranárov, 120 vozidiel aj psy, žeriavy, rebríky či nástroje na rezanie kovov. 

 

 

Trosky budovy uväznili najmenej 23 osôb. Šesť ľudí sa podarilo zachrániť, našli však aj osem mŕtvych. Pravdepodobne to boli hoteloví hostia. 

 

 

Prečítajte si tiež: Pri požiari v covidovej nemocnici zomrelo viac ako 40 ľudí. Pacienti napojení na prístroje tam uhoreli zaživa!

 

Mesto Su-čou v provincii Ťiang-su neďaleko Šanghaja patrí medzi obľúbené turistické destinácie, predovšetkým pre svoje historické kanály a tradičné čínske záhrady.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona