Počet detí v hmotnej núdzi na Slovensku klesol o takmer 14 tisíc

NETKY.SK • 4 Marec 2016, 09:39 • 2 min
Počet detí v hmotnej núdzi na Slovensku klesol o takmer 14 tisíc

BRATISLAVA - V hmotnej núdzi sa ku koncu januára tohto roka nachádzalo 93,8 tisíca detí. V porovnaní s januárom minulého roka išlo o pokles takmer o 14 tisíc detí.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Ku koncu prvého mesiaca tohto roka pritom bolo v hmotnej núdzi 66,2 tisíca jednotlivcov bez detí. Medziročne ich počet klesol o 20,4 tisíc. Sociálne odkázaných jednotlivcov s jedným až štyrmi deťmi bolo 14,3 tisíca. Ich množstvo sa oproti januáru minulého roka znížilo o 2,5 tisíca.


Jednotlivcov s viac ako štyrmi deťmi vykázali úrady práce a sociálnych vecí na konci prvého mesiaca tohto roka 419, čo je medziročne menej o 39 osôb. V hmotnej núdzi bolo 9,1 tisíca dvojíc. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka ich počet klesol takmer o 1,6 tisíc.


Dvojíc s jedným až štyrmi deťmi bolo v januári 20,2 tisíca, čo je medziročne menej o 3,7 tisíc. Dvojíc s viac ako štyrmi deťmi odkázaných na dávky v hmotnej núdzi úrady evidovali v januári tohto roka 4,4 tisíc. V porovnaní s januárom minulého roka ich počet klesol o 441 osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies