O predĺžení núdzového stavu bude parlament rokovať 24. februára

NETKY.SK • 15 Február 2021, 11:57 • 2 min
O predĺžení núdzového stavu bude parlament rokovať 24. februára

SLOVENSKO - Juraj Šeliga informoval, že vláda bude rokovať o predĺžení núdzového stavu už 24. februára.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Národná rada bude o predĺžení núdzového stavu bude rokovať v stredu 24. februára. Pred zložením sľubu nového špeciálneho prokurátora o tom informoval podpredseda Národnej rady Juraj Šeliga.

 

imgš

 

Predĺženie núdzového stavu bude podľa neho potrebné v parlamente prediskutovať. Plénum totiž musí podľa nedávno schválenej legislatívy odobriť vládou navrhované predĺženie núdzového stavu, a to najneskôr 20 dní odo dňa účinnosti jeho predĺženia.

 

img

„My sa budeme o tom baviť. Chceme vidieť to uznesenie predtým a chceme vidieť to, čo prinesie. Na druhej strane, všetci cítime aj vzhľadom na čísla, ktoré boli dnes publikované, že ten núdzový stav má význam a my tú krivku potrebujeme zlomiť,“ povedal Šeliga. Taktiež povedal, že by uvítal, keby bola súčasťou diskusie aj opozícia.

 

img

Vláda aj parlament sa pri schválení predĺženia núdzového stavu budú musieť popasovať aj s nesúhlasom vo vlastných radoch. Koaličný poslanec Patrick Linhart na sociálnej sieti uviedol, že nebude hlasovať za „nezmyselné“ predĺženie núdzového stavu.

 

„My, zákonodarci sme tu na to, aby sme usmerňovali a kontrolovali vládu a nebudem skákať podľa chaotických a narýchlo prijímaných opatrení, ktoré už viac nepodporím, pokiaľ nebude vypočutý hlas poslancov," komentuje na sociálnej sieti.

 

V statuse napísal, že je za otvorenie maloobchodu a okamžité stopercentné finančné odškodnenie živnostníkov. Dodal, že má „plné zuby“ zle zvládnutej komunikácie s občanmi, hádok a „nekonečnej opozičnej politiky poniektorých kolegov, ktorým nejde o ľudí, ale iba o vlastné preferencie na úkor zdravia a bezpečnosti obyvateľstva“.

 

Súvisiaci článok: Núdzový stav bude trvať na Slovensku minimálne do 19. marca



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies