Dohodnuté investície, startupová súťaž. Cyperský Reflect Festival spojil české a slovenské startupy s Blízkym východom

NETKY.SK • 26 Október 2023, 15:00 • 2 min
Dohodnuté investície, startupová súťaž. Cyperský Reflect Festival spojil české a slovenské startupy s Blízkym východom

PRAHA / BRATISLAVA / LIMASSOL - Desiatky prerokovaných či uzavretých investičných dohôd medzi ôsmimi tisíckami registrovaných účastníkov a nové strategické kontakty sú výsledkom intenzívneho dvojdňového networkingu na najväčšom technologickom festivale Reflect, ktorý sa v septembri uskutočnil na Cypre. Reflect po šiestykrát prepojil startupistov a investorov v oblasti rozvíjajúcich sa európskych trhov a Blízkeho východu spolu s kľúčovými ľuďmi česko-slovenského startupového ekosystému. Tohtoročnou novinkou bola tiež súťaž pre zakladateľov z celého regiónu, ktorej sa zúčastnilo 300 mladých startupov. Víťazom sa stal startup Soula, ktorý získal okamžitú investíciu na svoj rast priamo na festivale.

slovakia

left justify in out

„Máme informácie, že aj vďaka veľkému investorskému apetítu došlo na tohtoročnom Reflecte k niekoľkým dohodám. Limassol je na podporu ekosystému ideálnym dejiskom. Prímorské prostredie, nabitý program a strategická vzdialenosť do 3 hodín lietadlom prakticky z ktoréhokoľvek hlavného mesta rozvíjajúcej sa Európy prilákali na tento ročník obrovské množstvo návštevníkov. Medzi nimi už tradične mnoho rečníkov a startupistov aj z českého a slovenského inovačného prostredia,“ hovorí Dušan Duffek, spoluorganizátor podujatia a zakladajúci partner slovenského VC fondu Zero one Hundred.

 

Networking medzi zakladateľmi a investormi z 35 krajín

 

Reflect priniesol program na niekoľkých stageoch, ale tiež investorské salóniky pre VIP investorov. Organizátori festivalu program zostavovali s ohľadom na rôzne preferencie účastníkov. Zatiaľ čo niektorí uprednostnili inšpiratívny obsah a prednášky, iní navštívili festival so zámerom porozprávať sa s ľuďmi, s ktorými sa im v bežnom pracovnom tempe nepodarí stretnúť. Tento rok to boli z lokálneho ekosystému osobnosti ako Simona Kijonková, CEO Packety, Lubo Smid, CEO STRV, Peter Duris, CEO Kickresume či Marek Rosa, CEO GoodAI & Keen Software House a mnoho ďalších. Nechýbali zástupcovia medzinárodných investičných fondov ako Vibe Capital, Earl Grey Capital, Startup Wise Guys, Zero one Hundred a anjelskí investori z celej Európy a Blízkeho východu. Festivalu sa zúčastnili tiež cyperské politické špičky.
 
„Na Reflecte sa vždy do istej miery zastaví čas. Vonku je krásne, ľudia sa prepnú do takmer dovolenkového režimu, ale majú okolo seba toľko podnetov, že chcú podnikať alebo sa vzdelávať. A to je náš zámer už osem rokov,“ dopĺňa Stylianos Lambrou, spoluzakladateľ festivalu.

Súťaž ReflectX a okamžitú investíciu vyhral AI nástroj pre rodičov

 

Tohtoročná novinka, ktorá zavŕšila festivalové dianie, bola startupová súťaž ReflectX, ktorá mala upriamiť pozornosť na najsľubnejšie mladé startupy z regiónu a poskytnúť víťazovi okamžitý investorský ticket pre svoj rast. Spomedzi 300 prihlásených startupov vybrala odborná porota cyperský startup Soula. Ten založila Natallia Miranchuk, pochádzajúca z Bieloruska a žijúca na Cypre, ktorá sa projektom materskej a rodičovskej starostlivosti venuje už 15 rokov. Soula je aplikácia, ktorá vychádza z anglického názvu duša a jej cieľom je  poskytnúť rodičom a matkám personalizovaný vzdelávací nástroj v oblasti pôrodu a rodičovstva, podporený AI technológiou.

 

„Sme nadšení priebehom celého festivalu a máme perfektné spätné väzby. Prvý ročník súťaže ReflectX zaznamenal obrovský záujem, práve preto ju plánujeme do budúcnosti výrazne rozšíriť a vytvoriť celoročný startupový program, ktorý bude prinášať early stage startupy na Cyprus na pravidelnej báze,“ uzatvára Duffek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: HustáKomunikejšn / Gabriel Friedel, Foto: Reflect / Facebook
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies