Počas študentských nepokojov v Paríži bola zranená riaditeľka jedného z lýceí

NETKY.SK • 28 Február 2017, 13:17 • 2 min
Počas študentských nepokojov v Paríži bola zranená riaditeľka jedného z lýceí

PARÍŽ - Paríž a jeho okolie dnes zažíva ďalší deň študentských protestov proti policajnému násiliu, informovala francúzska spravodajská stanica BFMTV.

slovakia

left justify in out

Podľa policajných zdrojov bola dnes ľahko zranená riaditeľka lýcea Jula Ferryho v parížskom deviatom obvode, ktorú zasiahol predmet hodený pravdepodobne jedným zo študentov. Ministerka školstva Najat Vallaudová-Belkacemová tento incident ostro odsúdila a žiada od príslušného školského úradu jeho prešetrenie.

 

Ako s odvolaním sa na školskú správu informovala agentúra AP, do dnešných protestov sa zapojilo osem zo 130 stredných škôl vo francúzskej metropole a jej bezprostrednom okolí.

 

Študenti úplne alebo čiastočne zatarasili vchody do svojich škôl a protestujú proti policajnému násiliu, ktorého obeťou sa naposledy stal černošský mladík menom Théo. V tejto kauze sú pre podozrenie zo znásilnenia obvinení štyria policajti, ktorí však odmietajú, že by mladíkovi zámerne spôsobili vážne zranenia teleskopickým obuškom, ako tvrdí poškodený i svedkovia.

 

"Emócie, ktoré u mládeže vyvolal Théov prípad, v žiadnom prípade nemôžu poslúžiť ako ospravedlnenie pre násilnosti, neporiadok a neprijateľné blokády niektorých z lýceí," upozornila ministerka školstva vo svojom dnešnom vyhlásení. Upozornila, že štát bude postupovať tvrdo, ako to ukázal už aj v pondelok.

 

Ministerka mala na mysli zadržanie 16 neplnoletých osôb, ktoré sú zapletené do pondelkových incidentov vo viacerých lýceách v departmáne Hauts-de-Seine. Ako spresnila BFMTV, celkovo bolo v pondelok v Paríži a priľahlej trojici departmánov Hauts-de-Seine, Val-de-Marne a Seine-Saint-Denis zadržaných 31 osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies