Počas predvolebnej kampane bol zastrelený v Ekvádore kandidát na prezidenta

NETKY.SK • 10 August 2023, 09:24 • 2 min
Počas predvolebnej kampane bol zastrelený v Ekvádore kandidát na prezidenta

QUITO - Kandidát na ekvádorského prezidenta Fernando Villavicencio bol v noci na štvrtok počas predvolebnej kampane v hlavnom meste Quito zastrelený neznámym páchateľom.

slovakia

left justify in out

Úmrtie Villavicencia potvrdili aj súčasný ekvádorský prezident Guillermo Lasso a minister vnútra Juan Zapata. Podľa jedného z členov Villavicenciovho predvolebného tímu sa prezidentský kandidát práve chystal nastúpiť do auta, keď zrazu z davu vystúpil muž a strelil mu do hlavy. Päťdesiatdeväťročný novinár Villavicencio bol jedným z ôsmich prezidentských kandidátov vo voľbách, ktoré sú naplánované na 20. augusta. V minulosti bol tiež členom ekvádorského Národného zhromaždenia.

 

Villavicencio bol známy aj ako bojovník proti korupcii, najmä počas vlády ekvádorského exprezidenta Rafaela Correu v rokoch 2007–2017. "Uisťujem vás, že tento zločin nezostane nepotrestaný. (Skupiny) organizovaného zločinu už zašli priďaleko, ale spravodlivosť ich dobehne," napísal na sociálnej sieti X prezident Lasso. Dodal, že v tejto súvislosti pozval vysokopostavených predstaviteľov štátnej bezpečnosti na naliehavé stretnutie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / BBC, AFP Foto: Diario La Hora
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies