Smrť Violy Macákovej sa vyšetruje rok. Polícia už má posudok znalcov

NETKY.SK • 18 Február 2021, 12:59 • 2 min
Smrť Violy Macákovej sa vyšetruje rok. Polícia už má posudok znalcov

BRATISLAVA – Smrť mladej a krásnej učiteľky Violy Macákovej sa vyšetruje už rok. Polícia dostala do rúk posudok znalcov súdneho lekárstva.

slovakia

left justify in out

Po roku vyšetrovania úmrtia Vily macákovej, ktoré sa prešetruje ako zabitie, vyšetrovateli konečne dostali posudok znalcov súdneho lekárstva. V posudku ide o stanovenie príčin, mechanizmu smrti a spôsobených zranení. Vyšetrovatelia sa v súčasnosti s posudkom oboznamujú a analyzujú ho, aby stanovili ďalší postup vo vyšetrovaní. Informoval o tom denník SME.sk.

 

img

 

Obdržali aj výsledky medzinárodnej právnej pomoci, o ktorú požiadali USA. Ide o komunikáciu poškodenej na sociálnych sieťach„Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie sa taktiež nebudeme vyjadrovať k zaisteným stopám, vykonanému znaleckému dokazovaniu ani k iným vykonaným dôkazom a procesným úkonom,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Veronika Slamková.

 

Podľa Slamkovej je v danej veci naďalej vedené trestné stíhanie pre trestný čin zabitia.

 

 

Vyšetrovanie

 

Vyšetrovanie vedie Odbor kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Doposiaľ bolo vykonaných viacero procesných úkonov, rozsiahlych analýz a previerok.

 

Bolo vypočutých množstvo svedkov a taktiež boli spracované viaceré žiadosti o medzinárodnú právnu pomoc. Mladú učiteľku angličtiny našli 11. novembra 2019 v areáli bratislavského prístavu dobitú a podchladenú, ešte žila. Privolaní záchranári u nej však zistili viaceré vážne zranenia, vrátane zlomeného stavca. Viola pri prevoze do nemocnice zomrela.

 

 

Súvisiaci článok : Polícia vo štvrtok našla telo ženy, vylúčila súvislosť s medializovaným prípadom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona