Po zmiznutí 43 študentov v Mexiku vydali zatykač na bývalého starostu

NETKY.SK • 14 Január 2015, 10:20 • 2 min
Po zmiznutí 43 študentov v Mexiku vydali zatykač na bývalého starostu

MEXIKO - Mexické orgány v utorok večer oznámili vydanie zatykača na bývalého starostu mesta Iguala, kde v septembri zmizlo 43 študentov pedagogickej školy protestujúcich proti údajnej diskriminácii.

slovakia

left justify in out

Podľa vedúceho vyšetrovateľa federálnej prokuratúry Tomasa Zerona sa zatykač okrem Josého Luisa Abarcu vzťahuje na 44 ďalších osôb spájaných s hromadným únosom, ktorý vyvolal protesty v celej krajine. Abarca i jeho manželka María de los Ángeles Pinedová sú pritom v rukách polície už od novembra, keď ich zadržali na okraji mexického hlavného mesta. Pinedovú minulý týždeň obvinili z organizovaného zločinu a prania špinavých peňazí, podozrenie zo zapletenia dvojice do únosu však oficiálne potvrdili až teraz.

 

Zmiznutie študentov, ktorých pravdepodobne zavraždili, pripisujú miestnym policajtom konajúcim na príkaz Abarcu. Podľa prokuratúry obete odovzdali zločineckej skupine Guerreros Unidos, ktorej členovia ich telá údajne spálili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies